Iedereen heeft soms van die dagen dat de drang naar lekkere zoetigheid niet overgaat en daarom is het verstandiger om erop voorbereid te zijn met lekker gezonde en caloriearme kokostruffel. Dit recept bevat geen koemelk maar een veganistisch mengsel van cashew- en kokosmelk.

Het is rijk aan gezond vetten, die naast heerlijk, voldoende verzadiging geven, natuurlijk moet het met mate worden geconsumeerd, maar het is zonder twijfel een uitstekende optie voor diegenen die van zoetheid houden.

Ingrediënten

  • 300 ml cashew melk
  • 100 ml kokosmelk
  • 100 g bruine kokossuiker
  • 2 kopjes geraspte kokosnoot
  • droge kokosnootvlokken

Bereidingswijze
Doe in een middelgrote pan de cashew- en de kokosmelk samen met de kokossuiker en breng deze aan de kook. Kook totdat de melk dikker is geworden – ongeveer 10 minuten – blijf tijdens het koken de hele tijd roeren. Voeg de gerapte kokosnoot toe en roer totdat het punt bereikt is waarop je bolletjes kunt rollen van het geheel; laat het dus afkoelen, maak kleine bolletjes en rol deze door de kokosnootvlokken.

Vorig artikelSmoothie met aardbeien en granaatappels
Volgend artikelOnderzoek bevestigt: naasten betrekken bij herstel werkt!