Weinig dingen zijn zo onweerstaanbaar als een stuk chocoladetaart. En het is goed om te weten dat, zelfs als je op dieet bent, je nog steeds kan genieten van een lekker stuk chocoladetaart. Het recept van vandaag is een heerlijke chocoladetaart zonder eieren, koemelk, boter of enig ander item van dierlijke oorsprong (vegan). En het is niet nodig om gebruik te maken van gecompliceerde ingrediënten of keukenapparatuur. Hieronder een lijst met ingrediënten om deze heerlijke, eenvoudige en lekkere chocoladetaart te maken.

Lijnzaad gel ingrediënten
• 3 eetlepels lijnzaad
• 9 eetlepels water

Bereidingswijze
Meng de lijnzaad met water en laat 15 minuten staan totdat het een gel vormt; de gel wordt gebruikt om het ei te vervangen.

Ingrediënten voor de taart
• 2 kopjes amandelmeel (of speltmeel)
• 1 kop kokossuiker (gezeefd)
• ½ kopje cacaopoeder
• ½ kopje kokosolie
• 1 snufje Himalayazout
• 1 kop kokend water
• 1 eetlepel bakgist

Bereidingswijze
1. Voeg bloem, suiker, cacaopoeder, zout, kokosolie en kokend water toe en doe deze in een mixer. Klop alles tot een homogene massa.
Tip: als het deeg te hard is, voeg dan nog 1/4 kokend water toe (ca. 60 ml).
2. Voeg vervolgens de lijnzaadgel toe en klop opnieuw tot een zeer romig en verwerkt deeg.
3. Voeg ten slotte de gist toe en meng voorzichtig met een spatel; vergeet niet goed te mengen zodat het deeg geen luchtbellen creëert.
4. Vet een cakevorm in met olie en bloem.
5. Breng het deeg over in de ingevette en met bloem bestoven cakevorm. Geef de voorkeur aan een cakevorm waarbij het deeg maar de helft van de cakevorm gebruikt.
6. Bak ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven op 200 ° C. Gebruik een tandenstoker of breinaald om te zien of deze er schoon uitkomt, dan is het deeg goed. Maak ondertussen het chocoladeglazuur

Ingrediënten voor chocoladeglazuur
• 500 ml plantaardige melk
• 3 eetlepels kokossuiker
• 2 eetlepels cacaopoeder
• 2 eetlepels druivenpitolie

Bereidingswijze
1. Doe alle ingrediënten in een pan, breng op middelhoog vuur en meng tot het kookt.
2. Wanneer het begint te koken, blijf roeren totdat de glazuur dikker wordt tot het gewenste punt.
3. Let op: laat het glazuur niet te dik of te vloeibaar worden.

Taart versieren?
1. Wacht tot de cake afgekoeld is.
2. Bestrijk de bovenkant en zijkant van de chocoladecake met het chocoladeglazuur en geniet ervan!

Vorig artikelDrie nieuwe patiënten met COVID-19
Volgend artikelNieuwe richtlijn: Parodontologie in de Algemene Praktijk