Dit glutenvrije veganistische recept verenigd op een gezonde manier 2 ingrediënten waarvan we zeker weet dat ze de favorieten zijn van zowat iedereen; chocolade en amandelen.

Ingrediënten

Voor het deeg

  • 1 kopje amandelen (of een ander type noten waar je de voorkeur aan geeft)
  • 3 eetlepels geraspte kokosnoot
  • 7 zaadloze dadels
  • 2 eetlepels kokosolie

Voor de vulling

  • 1 kop kokosmelk
  • 150 g gehakte bittere chocolade
  • 2 eetlepels kokossuiker

Bereidingswijze
Klop in een processor de amandelen, kokosnoot en dadels om een pasta te vormen. Voeg de kokosolie toe en klop deze totdat deze goed is verwerkt. Breng over naar een bakplaat met een diameter van 17 cm en bekleed de bodem en zijkanten. Bak 5-10 minuten licht in een voorverwarmde oven op 180 C. Voor het vullen, neem de chocolade en de kokosmelk in een Au bain-Marie en meng altijd tot de chocolade smelt. Voeg de kokossuiker toe en mix. De hoeveelheid suiker hangt af van je smaak, dus het is goed om het mengsel te proberen en aan te passen. Breng het mengsel over naar de bakplaat en koel het minstens 8 uur of totdat de vulling stevig is. Als je wilt, vries je de taart in en verwijder je deze 15 minuten voor het serveren uit de vriezer voor een halfbevroren textuur. Bij het serveren versieren met fruit naar keuze.

Vorig artikelRIVM brengt factoren die gezondheid beïnvloeden in kaart
Volgend artikelRecept vegetarische mosterd