Net zoals het lichaam, moeten we ook onze voeten verzorgen. Het hebben van verzorgde voeten is eenvoudiger dan je denkt.
1. Zorg ervoor dat je je voeten droog houdt
Om dit te bereiken moet je alleen maar deze eenvoudige stappen te volgen: Gebruik waar mogelijk schoenen die gemaakt zijn van natuurlijke materialen en die het mogelijk maken de huid te transpireren. Als het mogelijk is, niet dezelfde paar schoenen en dezelfde sokken aan aantal dagen achtereen te  dragen. Droog altijd je voeten na het baden/douchen om schimmels te voorkomen.
2. Knip de nagels goed
De manier waarop je je nagels knipt is erg belangrijk om ingroeien te voorkomen. Om dit te voorkomen, knip de nagels recht en niet rond. Te kort geknipte nagels kunnen ingegroeide teennagels of infecties veroorzaken.
3. Baden met Baking soda
Er gaat niets boven met je voeten te baden in Baking soda, zodat je voeten er gezond en gladder worden. Om echt effect te hebben moet je dit minimaal een keer per week voor een periode van 15 of 20 minuten. Ook ingrediënten zoals gewoon zeezout, etherische oliën en/of kruidenthee kun je gebruiken. Gebruik na het baden, een puimsteen of een scrub om de ruwe huid van de voeten te verwijderen.
4. Vochtinbrengende crèmes
Vochtinbrengende crème voor de voeten zijn even noodzakelijk als voor de handen en gezicht. Kies hiervoor producten met ingrediënten die helpen om de huid te verzachten en hydrateren zoals glycerine en lecithine. Vermijd het gebruik van crèmes tussen de tenen, omdat deze schimmels kunnen veroorzaken.
5. Voetmassages
Voetmassages zijn gunstig vanwege het activeren van de bloedcirculatie, het tegen gaan van vermoeidheid en het onderhoud van gezonde voeten. Het volstaat om slechts 5 minuten per dag te masseren. Je kunt ook een speciale voetmassage apparaat, een tennisbal of een ander rond voorwerp gebruiken om de circulatie te activeren.
6. Scrub je voeten
Net zoals je je gezicht scrubben, moet u ook hetzelfde doen met je voeten.
Bereidingswijze: Meng in een kom, body olie en bruine suiker. Scrub de hakken en gewenste plekken met een zachte massage. Op deze manier kun je je voeten hydrateren en dode huidcellen verwijderen.
Vorig artikelVoordelen van kokosolie
Volgend artikelNieuwe leidraad biedt handvatten voor structureel preventief beleid om mentale klachten onder zorgmedewerkers te voorkomen