Talrijke studies tonen aan dat traditionele thee gemaakt van bladeren van Camellia sinensis niet alleen een kalmerende warme drank is, maar het kan ook kanker, type 2-diabetes en artritis helpen voorkomen. Deze drank werd ooit beschouwd als een officieel medicijn in de oude Chinese cultuur. Tegenwoordig is het mogelijk om honderden verschillende theeën te vinden die beloven verschillende ziektes te bestrijden.

Onderstaand vijf soorten thee, hoe je ze kunt bereiden om je gezondheid te helpen versterken.

1. Muntthee en heilige basilicum
Voordelen: bescherming van de lever en immuniteit.
Deze thee is verfrissend en kan zowel warm als koud worden geconsumeerd. De munt zal helpen de maag te ontspannen, terwijl de heilige basilicum een kruid is dat veel wordt gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde. Beschouwd als de koningin van kruiden, tulsi of heilige basilicum, heeft het een breed scala aan helende eigenschappen, van infectiepreventie tot angststuring.

Talrijke studies tonen aan dat heilige basilicum ook de lever en nieren kan beschermen tegen de schade veroorzaakt door de inname van pesticiden en industriële chemicaliën, soms aangetroffen in fruit en groenten.

Bereidingswijze
Om thee te zetten, kook het water en voeg een theelepel heilige basilicumbladeren aan toe. Laat het 3 tot 5 minuten staan. Heilige basilicum vermengt zich goed met andere ingrediënten, zoals munt, citroen, gember of honing!

2. Rhodiola Rosea Tea
Voordeel: meer weerstand tijdens lichaamsbeweging.
Als je last hebt van angst, is Rhodiola Rosea of Golden Root thee geweldig voor jou. Onderzoek heeft ook aangetoond dat deze plant de uithoudingsduur van uithoudingsvermogen en training sneller heeft verhoogd. Thee bevat geen cafeïne, dus je zult je energiek voelen zonder later een stroomstoring te ondervinden.

Bereidingswijze
Voeg de wortels droog en gemalen en 5 gram Rhodiola toe aan heet water. Het water moet warm zijn, maar de wortels mogen niet worden blootgesteld aan temperaturen boven 29 graden omdat ze de actieve ingrediënten in de wortel kunnen beschadigen.

3. Thee van appelazijn
Voordeel: controle van de bloedsuikerspiegel.
Apple cider azijn heeft eindeloze mogelijkheden. Het kan worden gebruikt om vlekken te verwijderen of om gewicht te verliezen o.a. Het is als een natuurlijke remedie beschouwd en misschien is een van de grootste voordelen dat het de bloedsuikerspiegel kan verlagen als het wordt geconsumeerd met zetmeelrijke voedingsmiddelen, waardoor het een nuttig hulpmiddel is voor diegenen die te maken hebben met diabetes type 2. Eén nadeel is dat het zeer zuur is en kan het tandglazuur beschadigen. Om deze reden moet het verdund worden met water en het bereiden als een thee.

Bereidingswijze
Combineer en mix 1 kopje warm water, 2 eetlepels appelciderazijn, 2 eetlepels citroensap, 1 eetlepel honing, 1 theelepel kaneel en een scheutje cayennepeper.

4. Venkel thee
Het is rijk aan vitamine A, vitamine C en mineralen zoals: calcium, ijzer, magnesium, kalium, zink en fosfor. Bevat antioxidante stoffen die vrije radicalen bestrijden en verantwoordelijk zijn voor de vroegtijdige veroudering van de huid. Flavonoïden verhogen het glutathiongehalte, onze belangrijkste antioxidantverdediging, en het is ook een effectieve remmer van chronische ontstekingen.

Bereidingswijze
Breng het water aan de kook, Voeg de venkel toe als het water begint te koken, tel 30 seconden. Schakel uit, dek af en laat gedurende 5 minuten staan.

5. Matcha thee
In plaats van groene thee, zullen we matcha gebruiken die een krachtigere versie is, met nog meer antioxidanten, heeft een zachtere smaak en is voedzamer.

Bereidingswijze
Verwarm het water tot 75 graden (of kook het water en laat het afkoelen totdat het deze temperatuur bereikt). Voeg twee eetlepels Matcha thee in een kom. Voeg het water toe en roer het met een matcha-klopper of een vork, maak M-vormige bewegingen, totdat het schuimt (circa 15-20 seconden).

- Advertisement -