Thee om de spijsvertering te verbeteren en de vorming van darmgas te verminderen.

Het drinken van thee met kalmerende – en spijsverteringseigenschappen zoals boldo, venkel, munt en marcella, is een goed huismiddeltje om gas te bestrijden, slechte spijsvertering, die een opgezwollen buik, veel oprispingen en zelfs hoofdpijn veroorzaakt.

Deze theeën moeten bereid worden direct voordat ze geconsumeerd worden, zodat ze een sneller effect hebben en niet mogen worden gezoet, omdat suiker en honing de spijsvertering kunnen fermenteren en belemmeren. We selecteren een aantal theeën die helpen bij de spijsvertering, het oplossen van de vetten en het verminderen van de vorming van gassen.

Groene thee en Camellia sinensis
De actieve principes van groene thee bevorderen de vertering door maagzuurafscheiding te stimuleren. De thee reguleert, en naast dit, de pH van de maag.

Witte thee
Witte thee helpt bij het ontgiften van het lichaam. Bovendien gaat het opzwellen tegen. Het versnelt het metabolisme en heeft het een heerlijke en zachte smaak. Groene thee, gemaakt met hetzelfde kruid, maar met verschillende processen, heeft ook dezelfde functies.

Rozemarijn thee
Rozemarijn thee bevat een aantal stoffen die verantwoordelijk zijn voor de bescherming van de maagwand. Bovendien versnellen ze de spijsvertering en helpen ze hoofdpijn te elimineren (zwangere vrouwen mogen deze thee echter op geen enkele manier gebruiken).

Salie thee
Salie is een kruid dat gunstige eigenschappen heeft voor het spijsverteringsstelsel. De stoffen stimuleren de productie van de enzymen die deel uitmaken van de spijsvertering, voornamelijk in de maag. Dit kruid mag echter niet worden gebruikt door zwangere vrouwen.

Muntthee
Muntthee bevat menthol, een actief ingrediënt dat helpt de spijsvertering te versnellen en pijn te verlichten die wordt veroorzaakt door slechte voeding zoals darmkrampen als gevolg van zijn werking als analgeticum.

Kamillethee
Zoals bekend, wordt de kamilleplant op grote schaal gebruikt om maag- en darmkrampen te verlichten. Het heeft ontstekingsremmende eigenschappen en helpt bij het voorkomen van maagproblemen.

NOTE: over het algemeen kan thee schadelijk zijn bij overmatig gebruik, dus kijk altijd naar de gebruiksaanwijzing. Het is essentieel dat zwangere vrouwen de arts raadplegen omdat sommige kruiden mogelijk abortieve eigenschappen hebben.

Vorig artikelZomertijd
Volgend artikelOnderzoek naar de effectiviteit van sporten bij behandeling depressie