Spaghetti aglio en olie en shiitake is praktisch, super lekker en voegt aan je gerecht een unieke smaak toe!

Ingrediënten
• 1 pak Spaghetti (glutenvrij)
• 2 teentjes knoflook geplet
• 1 gesneden rode ui
• 2 kopjes (thee) shiitakes
• 5 eetlepels olijfolie
• ¼ kopje theelepel shoyu-saus
• 1 kop gehakte peterselie en bieslook
• geraspte geitenkaas
• himalaya zout (naar smaak)
• olijfolie (naar smaak)
• zwarte peper (naar smaak)

Bereidingswijze
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak (tijdens het koken van de pasta) de ui, peterselie en shiitake en het teentje knoflook. Voeg in een grote pan de olijfolie en bak de ui en knoflook goudbruin en voeg daarna de gehakte shiitake er aan toe. Breng het geheel ongeveer 5 minuten op laag vuur aan de kook. Doe de shoyu saus en de peterselie en bieslook. (Je mag eventueel ook oregano toevoegen). Roer nog een beetje en voeg de reeds gekookte en uitgelekte spaghetti toe, roer voorzichtig om te voorkomen dat het te papperiger wordt. Voeg zout naar smaak toe. Als het erg droog en moeilijk te roeren is, voeg er dan een beetje olijfolie aan toe, voeg tenslotte de geraspte geitenkaas en de zwarte peper toe en serveer het onmiddellijk.

Vorig artikelHoe voedsel de geestelijke gezondheid kan beïnvloeden
Volgend artikelTekenbeten: pieken en dalen in 2018