Scrubben is een schoonheidsbehandeling die helpt bij de vernieuwing van de huid, het elimineren van dode huidcellen en geaccumuleerde onzuiverheden, in aanvulling op de celvernieuwing te activeren, scrubben vermindert ruwheid, vlekken, evenals het verwijderen van onzuiverheden en mee-eters, waardoor je huid weer glad en glanzend wordt huid.

Het scrubben gebeurt met de vingers, in cirkelvormige bewegingen en kan overal op het lichaam worden gedaan – met uitzondering van intieme en gevoelige plekken – met aandacht voor de specifieke zorg voor elk gebied.

Gezichtsscrub
De gezichtsscrub is essentieel om de huid van het gezicht glad, zacht en gehydrateerd te houden.

Door te scrubben voorkom je ingegroeide haartjes, puistjes, mee-eters en de buitensporige vettigheid van de huid naast verzachtende van oneffenheden, omdat het de celvernieuwing stimuleert.

Het aanbrengen van de scrub moet altijd op de huid aangebracht worden, met lichte en cirkelvormige bewegingen, masseren met een beetje druk, maar zonder de huid te beschadigen. Was vervolgens je gezicht met water en een neutrale zeep om vervolgens een vochtinbrengende crème aan te brengen. Scrubb één keer per week, voordat de huid wordt gereinigd. Overmatig scrubben kan schadelijk zijn en de huid uitdrogen.

Lichaamsscrub
Net zoals het scrubben van het gezicht, maakt de huid van het lichaam ook onzuiverheden en dode cellen aan, dus het scrubben is ook essentieel om de huid mooi en gezond te houden. Lichaamsscrub kan helpen om ingegroeide haartjes bij het epileren te voorkomen. Om dit te voorkomen, scrub dan het lichaam drie dagen vóór en drie dagen na ontharing en bij voorkeur tijdens het baden/douchen. Sommige ruwere delen van het lichaam – zoals voeten, knieën en ellebogen – kunnen vaker worden gescrubd.

Door in de zomer de huid wekelijks te scrubben, wordt de huid sneller mooier en egaler bruin. In de winter wordt aanbevolen om eenmaal per twee weken te scrubben omdat het droge en koude klimaat de huid eerder uitdroogt.