Citrus sappen en donkergroene bladgroenten zijn uitstekend geschikt voor het genezen van bloedarmoede door ijzertekort, omdat ze rijk zijn aan ijzer en vitamine C, waardoor ijzer beter wordt opgenomen.

Bloedarmoede is een ziekte die optreedt wanneer de rode bloedcellen en het hemoglobinegehalte in het bloed dalen. Deze situatie leidt tot de ontwikkeling van andere gezondheidsproblemen, omdat het de mogelijkheid vermindert om zuurstof van de longen naar de rest van de weefsels van het lichaam te transporteren. Dientengevolge voelt de persoon zich meer moe, zwak en heeft concentratieproblemen. Het kan ook bleekheid op de huid en breekbaarheid in het haar en de nagels met zich mee brengen. Om het herstel van deze ziekte te versnellen, is het belangrijk om de consumptie van voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer te verhogen. Om de bloedarmoede te bestrijden en de rest van de dag nog steeds energiek te zijn, is het handig om deze sappen ’s ochtends bij het opstaan te drinken. Je kunt ze ook meerdere keren per dag nemen.

Sappen om bloedarmoede te voorkomen en te behandelen:

1. Peterselie-sap
Peterselie is een kruid waarvan de eigenschappen worden gewaardeerd in de alternatieve geneeskunde en in de gastronomie. Het bevat een goede hoeveelheid ijzer, naast vitamines en antioxidanten die de ontgifting van het lichaam bevorderen. We waarschuwen dat dit sap niet het beste smaakt, maar het loont om het voor te bereiden op de voordelen ervan.

Ingrediënten
• 1 handvol peterselie;
• het sap van 1 citroen;
• 1 glas water (200 ml).

Bereidingswijze
Neem een handvol peterselie, was goed en snijd in verschillende stukken. Doe de ingrediënten in de blender, voeg de vers geperste citroensap en water toe. Blend enkele momenten totdat er geen stukjes peterselie zijn. Drink onmiddellijk, bij voorkeur bij het ontbijt.

2. Bietensap met biergist
Biet is een groente met een hoog gehalte aan ijzer, zeer gunstig tegen de symptomen van bloedarmoede. De energieke kracht bestrijdt vermoeidheid en de voedingsstoffen zijn goed voor het verlichten van de kwetsbaarheid van haar en nagels.

Ingrediënten
• 1 biet;
• 1 wortel;
• 1 theelepel biergist (5 g);
• 1 glas water (200 ml).

Bereidingswijze
Snijd de bieten en wortels in verschillende stukken en plaats ze in de blender. Voeg een glas water en een theelepel biergist toe en verwerk alles een paar minuten. Klop tot een gladde massa en zonder stukken. Serveer en drink onmiddellijk.

3. Wortel en waterkers sap
Wortelen en waterkers bieden een aantal essentiële vezels, vitaminen en mineralen die het lichaam revitaliseren. Regelmatige consumptie van het sap voorkomt bloedarmoede en verbetert de fysieke en mentale prestaties.

Ingrediënten
• 3 wortels;
• 2 bundels waterkers;
• 1 glas water (200 ml).

Bereidingswijze
Snijd de groenten, doe ze in de blender en blend ze samen met een glas water. Klop tot een gladde massa, serveer en drink zo snel mogelijk. Je kunt maximaal twee glazen per dag drinken.

Consumeren
Door 1 van deze sappen per dag te consumeren, verdwijnen de symptomen van bloedarmoede zoals duizeligheid, zwakte en bleekheid. Behandeling met bloedarmoede kan echter ook worden uitgevoerd met medicijnen, in het geval van bloedarmoede met ijzertekort.

Note: Als de symptomen van bloedarmoede blijven bestaan, zelfs na een ijzerrijk dieet, moet een arts worden ingeschakeld om het type bloedarmoede te onderzoeken en een passende behandeling moet initiëren, waaronder het gebruik van andere geneesmiddelen, zoals penicilline of immunosuppressiva, en wanneer bloedarmoede zeer ernstig is, kan een bloedtransfusie nodig zijn.

Vorig artikelOnderzoek: Biedt levertraan bescherming tegen COVID-19?
Volgend artikelBananenbroodwafels