Rode biet is een zeer voedzaam voedsel, maar niet iedereen vindt het lekker. Dit is een andere manier om het voor te bereiden, zelfs degenen die er niet van houden, zullen het waarderen en wie het al lekker vindt, zal het resultaat geweldig vinden, want deze geroosterde rode bieten salade is gezond en smaakt erg lekker.

Ingrediënten
• 4 middelgrote gepelde bieten (700g)
• 3 eetlepels kokosolie
• 1 eetlepel fijngehakte gember
• 1 eetlepel gedroogde oregano
• ⅓ fijngehakt rode ui
• 1 klein teentje fijngehakt knoflook
• ⅓ kop gehakte bieslook
• 1 eetlepel verse tijm
• sap van 1 citroen
• zout (naar smaak)
• gemalen peper (naar smaak)

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de bieten in blokjes van ongeveer 2cm. Leg de blokjes op een bakplaat met anti-aanbaklaag, breng het op smaak met een snufje zout, gedroogde oregano, gember en besprenkel dit met 3 eetlepels kokosolie. Meng en bak deze voor ongeveer 15 minuten. Verwijder de ovenschaal uit de oven en meng nogmaals goed, zodat de blokjes gelijkmatig verdeeld zijn. Bak nog eens 15 minuten, of totdat je de vork gemakkelijk in de rode biet blokje kan prikken. Plaats hierna de blokjes in een groot schaal, voeg de gehakte bieslook, fijngehakte rode ui, de fijngehakt teentje knoflook en verse tijm toe. Breng het indien nodig op smaak met zout, gemalen peper en sap van een citroen. Meng goed en plaats desgewenst een paar uur voor het serveren in de koelkast.

Tips
Je kunt ook geitenkaas sla, rucola of spinazie toevoegen aan deze salade.

Vorig artikelRondom Jong: beter samenwerken voor depressiepreventie rond jongeren
Volgend artikelHoe voedsel de geestelijke gezondheid kan beïnvloeden