We hebben allemaal doelen die we willen bereiken. De weg hiernaar toe lijkt vaak moeilijk en zelfs onmogelijk om te bereiken. De weg die genomen is om de baan van je dromen te krijgen, of om een onderneming zelf op te zetten, kan lang duren en opgeven is een terugkerende gedachte.

De wil om op te geven is natuurlijk, maar moeten we er niet naar streven om succes te behalen? Geen overwinning gebeurt zonder dat er een gevecht heeft plaatsgevonden. Op momenten dat alles verloren lijkt te zijn, is het essentieel om in je innerlijke kracht te geloven en volhardend te zijn, want alleen dan wordt je doel bereikt.

Volhardendheid kan moeilijk en arbeidsintensief lijken als het pad naar het doel al lang weg is. In deze situaties, wanneer de wil om op te geven groter lijkt dan de wil om te slagen, is het zoeken van motivationele hulp erg belangrijk en kan het dienen als een ondersteuning om verder te gaan op de weg naar jouw verovering. Tijdens onze zoektocht naar succes, zullen we situaties tegenkomen waarmee we onze volharding in praktijk moeten brengen. We zullen worden getest! Verkeerde dingen zullen de hele tijd gebeuren! En op dat moment moeten we stoppen, nadenken over ons doel en terugkeren naar onze focus. Opgeven, op dit moment, betekent dat je alles achterlaat wat je al hebt overwonnen. Kijk terug en zie hoever je al bent gevorderd! Je zult verrast zijn wanneer je dit doet. Dit gaat over het doorlopen van de beperkingen die het leven oplegt, zodat je uiteindelijk kunt overwinnen waar je altijd van hebt gedroomd.

Persistentie is niet iets waarmee we zijn geboren; het is iets dat kan worden getraind. Hier zijn enkele stappen om persistent te worden.

Bewustzijn: zeker, de eerste stap is om je er volledig van bewust te zijn dat we doelen moeten bereiken als we doelen stellen. Het pad is niet altijd gemakkelijk, maar het opgeven en ontmoedigen van verdere doelen en het genereren van een vicieuze cirkel, zal ervoor zorgen dat je jezelf begint te beperken in het leven, wat één van de grootste fouten is die we kunnen maken.

Het is beter om te proberen en te falen dan nooit geprobeerd te hebben. De zin klinkt misschien cliché, maar je zult nooit weten wat er zal gebeuren als je het niet probeert. Vergeet niet dat proberen altijd beter is dan niets doen. Begrijp ook dat falen volkomen normaal is en niet betekent dat je het niet hard genoeg hebt geprobeerd. “Niet proberen kan je doelen blokkeren en daarmee word je doelloos, vastberaden en verlies je de wil om iets te doen,”

Er zullen altijd mensen zijn die proberen je te laten opgeven. Het is noodzakelijk om naar diegenen te luisteren die van je houden, maar het is ook belangrijk om jezelf te vertrouwen. Als er mensen zijn die proberen je te laten opgeven, betekent dat niet dat je je doelen moet opgeven. Zie het als een motivatie en bewijs dat je het kunt doen. “Onthoud dat de enige persoon die volledig met je verbonden is, ongeacht de omstandigheden, jezelf is, want alleen jij weet wat er in je hoofd en in je hart omgaat”.

Wacht niet alleen op goede dingen: het is zeker dat je tijdens je zoektocht moeilijkheden zult hebben, mislukkingen en zelfs de wil om op te geven. Dat weet je al! Maar als je je hiervan bewust bent, voordat je zelfs maar begint of onderweg bent, word je beter bestand tegen vallen en vermijd je om op te geven. Denk vandaag nog aan hoe je deze tegenslagen kunt overwinnen. Maak een lijst van wat er onderweg mis kan gaan en de mogelijke oplossingen die je op elke tegenslag zult toepassen!

Wees een voorbeeld van motivatie
Inspireer de mensen om je heen. Motiveer je familie, vrienden en collega’s door te laten zien, dat als je kunt proberen en slagen, zij dat ook kunnen. “Wanneer we ons bezighouden met iets dat ons plezier geeft, dan dragen we daardoor meer bij aan de dromen en realiteiten van anderen, dus we moeten de gewoonte hebben om onze motivatie te delen,”

Positieve mentale houding: je zult vaak onzekerheden en fouten ontdekken. Houd een positieve mentale houding aan ten aanzien van deze problemen. Denk na over hoe een succesvol persoon die je bewondert dit zou doen. Deze persoon zou klagen, vloeken en zich omdraaien of zou ophouden te denken en na te denken over een oplossing.

Ontwikkel discipline om te handelen naar jouw doelen. Maak dagelijkse en wekelijkse rituelen om je doel gemakkelijker te maken. Succes kan dichterbij zijn dan je denkt. Vaak kan het pad lang en complex zijn. “Ieder heeft zijn eigen visie en hierin moeten we vasthouden om te zorgen dat we slagen,”

Dingen kunnen altijd beter worden
Als dingen niet goed zijn, onthoud dan dat je deze altijd kunt verbeteren. “Het vergt optimisme om te weten hoe om te gaan met obstakels en mislukkingen, als het vandaag niet lukt, onthoud dan dat er een betere toekomst zal zijn”. Dus als je denkt dat je de bodem van de put hebt bereikt, weet dan dat je met de juiste hoeveelheid moeite en vastberadenheid je doelen zult bereiken. Houd het vertrouwen in jezelf, want dingen kunnen altijd verbeteren.

Dingen gebeuren niet altijd wanneer we willen, dus het is belangrijk om geduldig te blijven. Als je doel nog niet is bereikt, houd dan het geloof en het optimisme, want deze geven je de kracht om niet op te geven. Wanneer succes op je deur klopt, denk er dan aan om er op de best mogelijke manier gebruik van te maken, je verdient het tenslotte en vecht er hard voor. Over succes gesproken, besef dat niemand die succes heeft geboekt in welk gebied dan ook, genoegen heeft genomen met het eerste resultaat. Dus je moet het onbereikbare zoeken totdat je het hebt bereikt.

Vorig artikelHaaruitval
Volgend artikelSmoothie banaan met blauwe bessen