Vegan bananenbrood is heerlijk met veel bananensmaak. Het is een goede vervanger van kant-en-klare taarten die vol met suiker zitten. Het is supergezond en bevat ingrediënten die rijk zijn antioxidanten en bevat vezels en eiwitten.

Ingrediënten
• 4 bananen
• 2 eetlepels lijnzaadgel (laat gedurende 30 minuten in een halve kop water staan)
• ⅓ kop kokosolie
• ⅔ kop amandelmeel
• 1 eetlepel havermout (gluten vrij)
• 1 eetlepel kaneelpoeder
• 1 eetlepel bakpoeder
• 125 g cacao nibs

Bereidingswijze
Blend de bananen, lijnzaadgel en kokosolie in de blender. Voeg, na het blenden de amandelmeel, havermout en kaneel toe en blend deze opnieuw. Voeg vervolgens de bakpoeder en cacaonibs toe en blend deze. Schep het beslag in een ingevet (met kokosolie) bakvorm. Bak op 200° gedurende 30 minuten of tot ze goudbruin zijn.

Prik met een satéprikker in het bananenbrood om te kijken of deze al gaar is. Blijft er geen beslag meer aan de prikker zitten, dan kan hij uit de oven.

Vorig artikelGriepepidemie na 14 weken voorbij
Volgend artikelZwangerschap en postpartum depressie