Er is de afgelopen jaren veel over quinoa gezegd. En goede complimenten ontbreken niet! Het kan tenslotte een aantal gezondheidsvoordelen bieden in het algemeen, evenals een geweldig product voor veganisten/vegetariërs, ook als vervanging voor rijst.

Ingrediënten
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 teentje gehakte knoflook
• 1 kleine ui in blokjes gesneden
• 270 g gehakte champignons
• 10 roosjes gehakte broccoli
• 1 fijngehakte courgette
• ½ kopje maïs
• ½ kopjes erwten
• ½ kopjes geraspte wortel
• 4 kopjes gekookte quinoa
• 1 eetlepel geraspte gember
• 3 eetlepels tamari saus
• 1 kopje gehakte bieslook
• 1 takje peterselie (garnering)

Bereidingswijze
Kook de quinoa volgens de instructies op de verpakking, verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg knoflook, gember en ui toe en kook een paar minuten tot ze gaar zijn. Voeg paddenstoelen, broccoli, wortels en courgette toe. Laat nog een paar minuten koken tot de groenten zacht zijn en roer regelmatig. Voeg de maïs, erwten en quinoa toe. Laat nog een paar minuten koken en meng om de hitte te verdelen. Voeg de tamari saus toe en meng goed. Voeg vervolgens de bieslook en peterselie toe.

Vorig artikelDetoxsap om het lichaam te reinigen!
Volgend artikel4 voordelen van druivenpitmeel