Rijst is een van de meest traditionele en wereldberoemde voedingsmiddelen. Omdat het in veel recepten zo aanwezig is, is het meer dan belangrijk om nieuwe recepten te kennen om te innoveren in de manier waarop het wordt bereid.

Je kunt de rijst verrijken met groenten (wortelen, erwten, paprika’s etc.) of combineren met bonen. De aminozuren in het duo vullen elkaar aan en vormen een eiwit met een hoge voedingswaarde. Behalve dat de peulvruchtenvezels de glycemische piek verlagen en de verzadiging verhogen, meer dan te beginnen met gekleurde rijst?

Ingrediënten voor het recept: gekleurde rijst met groentebouillon

  • 2 teentjes knoflook
  • 3 kopje gekookte witte rijst
  • 1 kleine ui
  • 3 eetlepel gekookte blokjes wortel
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1 eetlepel tamari saus
  • 3 eetlepel vol rauwe sperziebonen
  • 2 eetlepel gehakte rauwe rode peper
  • 0,5 eenheid groentebouillon
  • 2 eetlepel vol ingeblikte groene maïs
  • 2 eetlepels erwten in blik
  • 2 eetlepel peterselie/koriander
  • 0,5 kleine eenheid tomaat

Bereidingswijze voor het recept: gekleurde rijst met groentebouillon
Snijd de in blokjes gesneden tomaten/koriander en de sperziebonen in kleine stukjes en zet apart. Verhit in een pan met antiaanbaklaag de kokosolie en bak de fijngesneden knoflook en de in blokjes gesneden ui en voeg alle groenten toe en fruit ze goed. Los het groentebouillontablet op in heet water en voeg toe aan de stoofpot samen met tamari saus. Voeg de gekookte rijst toe en meng ongeveer 5 minuten goed. Serveer onmiddellijk.

Vorig artikel5 manieren om je dag gelukkiger te maken
Volgend artikelOnderzoek gevolgen coronacrisis op psychische gezondheid en verslaving