Deze linzen falafel met lekkere tomatensaus is een populair recept voor de vegetarische- en vegan eter.

Ingrediënten voor een heerlijke tomatensaus:

  • 3 rijpe tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ middelgrote ui (of 1 kleine ui)
  • 1 snufjes cayenne peper
  • ¼ theelepel zout
  • ½ theelepel zoete chili
  • 2 eetlepels gehakte peterselie

Schil de ui en snij in vieren, was de tomaten en snijd ze in tweeën en plaats ze in een vorm. Bak gedurende 15 minuten op 180°C. Laat het afkoelen, verwijder de schil van de gebakken tomaten en doe alle ingrediënten in de blender. Blend alles tot een homogene textuur.

Ingrediënten voor linzen falafel

  • 1 kop (200 g) rode linzen, geweekt gedurende minstens 8 uur
  • 1 kleine gehakte ui
  • ¼ kop gehakte peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • ½ theelepel korianderzaad poeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels speltmeel
  • ½ theelepel zeezout
  • ¼ theelepel gemalen zwarte peper

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175ºC. In een keukenmachine; combineer linzen (goed doorlatend), olijfolie, ui, knoflook, gehakte peterselie, kruiden en zout. Verdeel het falafeldeeg goed tot het bijna romig is. Rol de falafelballen met je handen en maak ze een beetje plat. Leg de ballen op een vel perkamentpapier en zet ze in de oven; draai na 10 minuten voorzichtig  de ballen om. Zet het nog eens 10 minuten in de oven totdat de falafels aan beide kanten goudbruin zijn geworden.

Vorig artikelRecept glutenvrij brownie
Volgend artikelWHO verklaart CBD in 2017 veilig, toch is het nog niet volledig legaal in Nederland