Quinoa wordt beschouwd als een superfood, dankzij de essentiële voedingsstoffen die het bevat en die het lichaam voeden en bijdragen aan jouw algehele gezondheid. Dit unieke graan heeft een aantal eigenschappen die het tot een ware kracht voor onze gezondheid maken. Na jaren van gastro-intestinale problemen, ontdekken veel mensen dat ze gevoelig zijn voor gluten, wat vereist dat ze een gedifferentieerd en vrij dieet van dit onderdeel hebben. Quinoa is van nature glutenvrij, in tegenstelling tot andere voedingsmiddelen vanwege de chemische processen die ze ondergaan. Dit betekent dat mensen die gevoelig zijn voor gluten, kunnen genieten van quinoa, zonder angst voor het introduceren van schadelijke ingrediënt-supplementen en daarnaast de vele andere voordelen van dit graan kunnen oogsten.

Nu dat je iets meer weet over quinoa en zijn vele voordelen, ga je naar de voorraadkast, pak je een quinoa-pakket en bereid je een voedzame melk met dit eenvoudige recept:

Ingrediënten:

  • 1 kop quinoa
  • 10 kopjes water
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel honing

Bereidingswijze:
1. Plaats de quinoa in een grote plastic container, voeg er 6 kopjes water aan toe, dek af met een deksel en plaats in de koelkast gedurende ongeveer 8 uur (deze stap moet niet worden genegeerd omdat de quinoa een fytinezuur heeft dat de absorptie remt; mineraal en onderdompeling neutraliseert zijn activiteit).
2. Laat de quinoa uitlekken door alle vloeistof te verwijderen, in een pan met 2 kopjes water te zetten en op een middelhoog vuur aan de kook te brengen tot het zacht wordt.
3. Plaats de gekookte quinoa in een keukenmachine samen met de resterende 2 kopjes water en klop tot je een melk krijgt.
4. Voeg het vanille-extract en de kaneel toe, mix en zet apart voor een paar minuten.
5. Giet quinoa-melk met een gaasje of fijne zeef en voeg indien nodig meer water toe. Bewaar de melk in een opslagcontainer in de koelkast. Het kan warm of koud worden ingenomen. Je kunt quinoa zoeten met honing en drinken, wanneer je wilt.

Vorig artikelChocolade-fit cake
Volgend artikelBijna alle onderwijsterreinen zijn rookvrij