Cacao is niet alleen een smakelijk ingrediënt, het levert verschillende voordelen op voor onze fysieke – en mentale gezondheid. Het is een bron van tryptofaan, een aminozuur dat verantwoordelijk is voor de aanmaak van serotonine, een neurotransmitter die het welzijn bevordert. Het verhoogt de energie en het fysieke uithoudingsvermogen, is rijk aan flavonoïde dat enzymen remt die de bloeddruk verhogen en het lichaam beschermen tegen aanvallen door vrije radicalen.

Een ander belangrijk  ingrediënt van het organisme is amandelmeel, dat alle voedingsstoffen van de amandelen bevat, zoals oplosbare en onoplosbare vezels, ijzer, fosfor en magnesium, die onmisbaar zijn in de dagelijkse voeding.

Tenslotte is gebroken lijnzaad ook aanwezig in de cake. Het is een functionele korrel, rijk aan eiwitten, Omega 3 en 6, vitamine A, B1, B6, B12 en E, kalium, natrium, magnesium, fosfor, ijzer, koper, zink, mangaan en selenium. Het is ook een bron van vezels, die verzadiging veroorzaken en de darmgezondheid bevorderen.

Deze chocolade-fit cake kan worden gebruikt in afslankdiëten, het is belangrijk om slechts 1 tot 2 plakjes per dag te consumeren.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 1 kopje kokossuiker of xylitol zoetstof
  • ¼ kop kokosolie
  • ½ kopje cacaopoeder
  • 1 kop amandelmeel
  • 1 kop havermout
  • 1 kop heet water
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 1 eetlepel bakpoeder

Bereidingswijze
Klop de eieren en de suiker. Voeg de kokosolie, de cacao en het amandelmeel toe. Voeg vervolgens de havermout en het hete water langzaam toe, wissel de twee af terwijl je het deeg blijft roeren. Voeg het lijnzaad en de gist toe en meng met een lepel. Plaats het deeg in een ingevette vorm en laat het gedurende ongeveer 35 minuten in een middelgrote oven gaar worden.

Vorig artikelVier op de tien cocaïnegebruikers willen minder gebruiken
Volgend artikelQuinoa melkrecept