Resoluties kunnen vele vormen aannemen, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze bieden concrete doelen om na te streven, zowel persoonlijk als professioneel. Ondernemers moeten het vermogen ontwikkelen om realistische en haalbare bedoelingen te ontwikkelen als ze willen slagen. Voordat je jezelf verantwoordelijk maakt voor nieuwe resoluties, moet je microdoelen stellen. Sommige zijn moeilijk te realiseren, maar ze moeten allemaal in één of andere vorm worden uitgewerkt.

Wanneer je belangrijke mijlpalen hebt bereikt, kan dit een beetje overweldigend aanvoelen. Door ze op te splitsen in microdoelen, transformeer je een enorm engagement in een kleiner, beter beheersbaar doel. Dit helpt je om het momentum op te bouwen dat je nodig hebt om je voornemens te vervullen, en het kan gedaan worden door je te concentreren op specifieke doelen, niet op algemene. Wanneer je een nieuwe resolutie plant, die je eigenlijk wilt behouden, wil je dat deze realistisch en haalbaar is.

Kies ervoor om iets af te vallen in plaats van alleen maar gezond te zijn, of kies ervoor om één boek per maand te lezen in plaats van alleen maar meer te lezen. Schrijf jouw doelen op, houd ze bij en controleer jouw voortgang onmiddellijk. Als je te lui bent om je plan uit te voeren, zal het op de lange termijn tijdverspilling blijken te zijn.

Resoluties zijn nooit gemakkelijk, omdat ze consistentie en discipline vereisen, maar het antwoord dient als toegangspoort tot echte, eerlijke verandering. Het nalaten om daadkrachtig op te treden, schaadt het vertrouwen van mensen en veroorzaakt langdurige problemen. Het is gemakkelijk om grote doelen te stellen die je in je carrière wilt bereiken, maar het is ook belangrijk om te onthouden dat je voor jezelf kunt opkomen als je struikelt. Ervaring is de beste motivatie om een duidelijk idee te hebben waarom je het doet. Het is niet het einde van de wereld, en als je doorzet, kun je nog steeds je doelen bereiken. Wees voorbereid op mislukking, stel realistische doelen en stel jezelf kleine doelen op weg naar je grote doelen.

Als je iemand in je omgeving hebt die je vertrouwt, vertel hem dan je doelen en je kunt je voortgang meten. Vraag hen om je verantwoordelijk te houden en je van tijd tot tijd in de gaten te houden, zodat je op het goede spoor blijft. Door je hoge resolutie op te splitsen in kleinere doelen en een tijdschema voor elk van deze doelen te creëren, kun je een beter idee krijgen van wanneer je je doel moet bereiken.

Je zult je ook beloond voelen met het gevoel iets bereikt te hebben als je je doel kunt bereiken en jezelf kunt versterken in het dagelijks leven. Neem de tijd om op te schrijven wat je wilt bereiken en lees het nogmaals. Als je je voornemens in gedachten houdt, helpt het je niet alleen om ze te realiseren, maar ook om ze te verwezenlijken. Gebruik je technologie om verantwoording af te leggen en laat hen weten wat je doet en vraag om ondersteuning. Je team kan familie of vrienden zijn, maar het kan worden gebruikt als hulpmiddel voor communicatie met anderen.

Een korte tekst van een vriend kan ongelofelijk motiveren zijn om een doel te bereiken. Stel je voor dat je je voornemen al hebt vervuld, maar stel je ook voor wat je daarna doet. Dit is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je vasthoudt aan het goede werk dat je wilt doen, ook al is het maar voor een korte periode. Kies iets dat een diepere betekenis voor je heeft en zeg gewoon: “Ik ben niet de persoon die altijd X doet, ik ben degene die Y doet, wat het voor mij zinvol maakt”.

Als je precies weet waarom je een voorspelling wilt doen, is het gemakkelijker om deze vast te houden en is sparen de juiste keuze. In plaats van simpelweg te zeggen: “Ik wil dat je X tijd en geld bespaart”, schrijf op wat x je tijd of geld bespaart. Je kunt creatieve vrijheid vinden, een bedrijf starten of wat je maar wilt, maar sparen is wat nodig is.

Vorig artikel99 antwoorden op de vraag ‘Wat zijn belangrijke kenmerken van het concept mentale gezondheid bij jeugd?’
Volgend artikelNatuurlijke manieren om endorfine in het lichaam af te geven