De opties om een gerecht met pompoen te bereiden zijn eindeloos en heerlijk, en bieden ook een voedzaam gerecht. Pompoenen zijn ook rijk aan carotenoïden, een samenstelling die de prachtige oranje kleur geeft en in beta-caroteen, die het lichaam omzet in vitamine A voor extra bescherming.

Ingrediënten
• 350 gr pompoen in blokjes gesneden
• 5 kopjes plantaardige bouillon
• 1 kleine gehakte ui
• 1 teentje knoflook (fijngehakt)
• 1 kop en een half risotto rijst
• zout en peper naar smaak
• peterselie en bieslook naar smaak

Bereidingswijze
Doe de in blokjes gesneden pompoen in een pan, dek deze af met 5 kopjes groentebouillon en kook het geheel totdat de stukjes zacht zijn. Verwijder de gekookte pompoen met een schuimlepel, plaats het in een blender samen met een beetje van de groentebouillon en blend deze tot een tot een uniforme consistentie. Meng deze bouillon samen met het water van de pan en zet apart.

Bak de ui en knoflook in een pan op middelhoog vuur tot ze lichtbruin zijn. Voeg de risotto rijst toe, kruid met zout naar smaak en kook deze gedurende een minuut. Voeg een gietlepel bouillon toe en roer tot het verdampt. Blijf de bouillon geleidelijk toevoegen en mix tot de risotto rijst gaar is. Zet het vuur uit, voeg meer zout indien nodig, en breng op smaak met peper peterselie en bieslook. Serveer deze met gebakken oesterzwam champignons en of gebakken tofu.

Vorig artikel8 symptomen van mentale vermoeidheid
Volgend artikel6 voordelen van rozemarijn voor het haar