De natuurlijke rijkdom van het Amazone regenwoud is wereldwijd bekend en gewaardeerd. Met een van de meest vruchtbare gronden ter wereld, is de Amazone de thuisbasis van talloze planten met medicinale eigenschappen die zeer nuttig zijn voor behandelingen en preventie van verschillende gezondheidsproblemen.

Maak kennis met enkele medicinale planten uit de Amazone en hun voordelen voor de mens.

Cat’s Claw
Cat’s Claw (of unha de gato) wordt al eeuwen gebruikt in de populaire Zuid-Amerikaanse medicijnen voor de behandeling van intestinale aandoeningen, maagzweren, artritis, en om wondgenezing te bevorderen. Het wordt ook veel gebruikt als een krachtige natuurlijke afweersysteem met anti-inflammatoire, anti-oxidant en antivirale eigenschappen.

Guarana
Guarana is een typisch Amazonewoud fruit wereldwijd populair. Guarana staat bekend om zijn vermogen om direct energie te leveren en voor het bestrijden van vermoeidheid en het verhogen van het fysieke uithoudingsvermogen, deze kleine vrucht helpt bij het verbeteren van de stemming concentratie en is ook bevordert voor gewichtsverlies.

Boldo
De belangrijkste geneeskrachtige eigenschappen van de boldo hebben te maken met de spijsvertering. Thee gemaakt van deze plant is gelieerd aan brandend maagzuur, indigestie, misselijkheid tegen te gaan, en helpen verlichten van de pijn veroorzaakt door gastritis en pijn in de lever.

Carqueja
Voor mensen met diabetes kan carqueja een goede bondgenoot zijn, omdat het de bloedsuikerspiegel verlaagt. Daarnaast is de plant is anthelmintische, zuivert het bloed en spijsvertering is – handig voor het verlichten van brandend maagzuur, stomatitis en constipatie.

Copaiba
Copaiba is een medicinale plant, ook bekend als Copaiva, Copaiba Balm, op grote schaal gebruikt om ontstekingen, huidproblemen, open wonden en blauwe plekken te verlichten.

Ipê Roxo of Pau d’Arco
Ontstekingsremmend, dienend voor aandoeningen van de baarmoeder, kanker, tumoren, gastritis, leukorroe, reuma en bloedarmoede.

Espinheira Santa
Helpt bij de behandeling van gastritis, darmgassen, hyperaciditeit, ulceratie van de maag, pijnstillend, helend, antiseptisch.

Capim-santo
In de Amazone en andere gebieden worden geconsumeerd als thee tegen elke vorm van pijn, koorts en maagproblemen en ook als kalmerend en bestrijding van hoge bloeddruk.

Vorig artikelDetox recept van komkommer, groene paprika en citroen
Volgend artikelTips om de inname van gluten te vermijden