Bananenbrood met pindakaas is een supercombi en heel eenvoudig te maken! In dit lekkere recept gebruik je ook bruine suiker, bloem en olie om een heerlijk bananenbrood te maken. Bestrooi met poedersuiker als garnering.
Bananen zijn ook geweldig voor iedereen die voor zijn gezondheid zorgt. Ze zitten boordevol belangrijke vitamines (waaronder vitamine C en B6), mineralen (kalium en magnesium), natuurlijke suikers en oplosbare vezels.
Ingrediënten voor 4 Porties
- 8 rijpe bananen
- 320 g tarwebloem
- 2 tl natriumbicarbonaat
- 2 tl bakpoeder
- 300 g lichtbruine suiker
- 120 ml zonnebloemolie
- 200 g romige pindakaas
- 2 tl poedersuiker voor garnering
Bereidingswijze
- Stap 1: Verwarm de oven voor op 180°C.
- Stap 2: Pureer met een vork de bananen in een kom. Voeg de romige pindakaas, olie en bruine suiker toe. Roer tot het mengsel smeuïg is.
- Stap 3: Voeg het tarwebloem, bakpoeder, bakpoeder aan het beslag toe en meng het geheel.
- Stap 4: Giet het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm voor ong. 50-60 minuten.
- Stap 5: Als het brood is afgekoeld, garneer het dan met poedersuiker.
Voedingswaarden per persoon
Calorieën 282 | Vet 11,2 g | Verzadigde vetten 1,5 g | Koolhydraten 38,7 g | Suikers 24,2 g | Vezels 2,4 g | Eiwitten 5,2 g | Zout 0,1 g