Passievrucht heeft eigenschappen die helpen bij de behandeling van verschillende ziektes; zoals angst, depressie of hyperactiviteit. Ook bij de behandeling van bijvoorbeeld slaapproblemen, nervositeit, rusteloosheid of hoge bloeddruk, kan de passievrucht van pas komen.

De vrucht kan worden gebruikt voor het maken van huismiddeltjes, theeën of tincturen. Hiervoor kunnen de bladeren, bloemen of het vruchtvlees worden gebruikt.

Daarnaast kan het ook worden gebruikt voor gewichtsverlies en de strijd tegen veroudering. Dit omdat het vol zit met antioxidanten als vitamine A maar ook omdat het diuretische eigenschappen heeft. (Dat wil zeggen dat je hier beter van kan gaan urineren)

Passievrucht is de vrucht van de geneeskrachtige plant die wetenschappelijk bekend staat als Passiflora, een wijnstok die in de volksmond beter bekend staat als de Passiebloem.

Waarvoor is passievrucht?
Passievrucht kan worden gebruikt als een natuurlijk middel om verschillende problemen te behandelen.

Een paar voorbeelden:

  1. Angst en depressie: helpt angst en rusteloosheid te verminderen, helpt kalmeren en ontspannen.
  2. Slapeloosheid: heeft een effect op het lichaam dat slaperigheid veroorzaakt en heeft ontspannende en kalmerende eigenschappen die u helpen in slaap te vallen.
  3. Nerveusheid, opwinding, rusteloosheid en hyperactiviteit bij kinderen: het heeft een kalmerend effect en werking, die helpt om te ontspannen.

Na deze geweldige voordelen te hebben gelezen, bent u vast benieuwd naar een recept met passievrucht. Lees daarvoor verder…

Ingrediënten

  • IJs
  • 2 grote passievruchten
  • 1 liter water
  • Zoeten naar smaak met kokosbloesemsuiker (Optioneel)

Bereidingswijze
Verwijder de pulp van het fruit met een lepel, plaats in de blender en klop op het moment van de “pulsar”. Na dit gedaan te hebben, zeef je de pulp en voeg je het goedje opnieuw in de blender met een zoetmaker. Dit kan ook gedaan worden met bijvoorbeeld honing of agavesiroop. Klop de mix goed en het sap is klaar om geserveerd te worden.

Drink dagelijks maximaal 2 kopjes passievruchtensap, omdat de sederende eigenschappen van het fruit de bloeddruk kunnen verlagen. Als je dit sap dagelijks na 17.00 uur neemt, zie je een verbetering van de slaapkwaliteit in een paar dagen. Dit sap kan aan de kinderen worden aangeboden, zodat ze beter kunnen slapen, meer uitgerust kunnen worden om de volgende dag met meer aanleg wakker te worden.

Vorig artikelMaak van jezelf geen slachtoffer
Volgend artikelRookt u? Huisartsen moeten dat veel vaker vragen