Velen proberen het zelfs maar kunnen deze gevreesde geur die hun voeten en schoenen vult niet kwijt. Deze stank ontstaat wanneer er overmatig zweet op de tenen en in het midden van de tenen zit. Voeg daar het hele dag gebruik van schoenen en sokken aan toe en je hebt een vol bord voor de opkomst van schimmels en bacteriën die voetgeur veroorzaken. Zelfs degenen die goede hygiëne handhaven, zijn niet vrij van dit probleem, omdat er een aantal factoren zijn die de geur kunnen laten voortduren, zoals de hoeveelheid zweet, het weer en zelfs de keuze voor sokken en schoenen.

Vele verkrijgbare producten kunnen zelfs helpen om dit probleem op te lossen, maar er zijn eenvoudige en goedkope alternatieven die je op je schoenen en voeten kunt toepassen en met gemak te vinden ingrediënten.

1. Appelazijn
De zuurgraad van appelazijn heeft een bacteriedodend effect, dus het is ideaal voor het verwijderen van de geur en veroorzakende bacteriën. Giet hiervoor heet water in een kom en voeg twee tot vier eetlepels appelazijn toe. Week de voeten gedurende 30 minuten. Laat de voeten na deze tijd op natuurlijke wijze drogen. Doe dit een week lang!

2. Zeezout en lauwwarm water
Eén van de functies van zeezout is het vasthouden van vloeistof, dus het wordt niet aanbevolen om te veel te consumeren. In dit geval kan dit echter helpen om de zweetvoeten te stoppen. Neem een grote kom en giet hierin heet water (maar niet kokendheet om de huid niet te beschadigen) en voeg 1,5 eetlepel zeezout toe. Week je voeten ongeveer 20 minuten in dit zoute water. Zout helpt bij het elimineren van de bacteriën die de slechte geur veroorzaken. Doe dit twee weken lang totdat de voetgeur verdwenen is. Droog je voeten hierna niet maar gebruik in dit geval een vocht inbrengende crème die specifiek is voor dit gebied.

3. Zwarte thee
Thee bevat zuren die de poriën van de huid helpt te sluiten, waardoor overtollig zweet wordt verminderd. Bovendien heeft het natuurlijke antibiotische eigenschappen die de bacteriën direct doden. Kook 450 ml water en voeg twee zakken zwarte thee toe. Laat 15 minuten weken. Giet de thee in een kom met 1 liter koud water. Zet je voeten 30 minuten in dit mengsel. Voer deze procedure een week uit.

Voor in de schoenen
De meeste mensen dragen overdag schoenen, waardoor de huid niet kan ademen. Idealiter droog je ze na gebruik. Je kunt dit doen met de föhn of ze zelfs ongeveer 30 minuten in de zon laten liggen.

Draag goede sokken
Stoffen zoals nylon laten je voeten nog meer zweten en kunnen zelfs allergieën veroorzaken. Nog beter is katoen, waardoor de huid kan ademen. Een andere tip is: als je voeten genoeg zweten en je sokken bevochtigen, je een extra paar moet dragen overdag (wisselen).

Vorig artikel3 natuurlijke schoonheidstips voor zwangere vrouwen
Volgend artikelJe bloedsuikerspiegel in evenwicht brengen met chiazaad