Wil je natuurlijk afvallen? Ken de voordelen van het nemen van deze drank met gember, citroen en kaneel.

Gember is een wortel die wereldwijd bekend staat om alle eigenschappen die het voor de gezondheid biedt; vooral vanwege zijn ontstekingsremmende kracht en maageigenschappen die het spijsverteringsstelsel bevorderen en ook één van de meest geconsumeerde thermogene voedingsmiddelen is voor diegenen die extra kilo’s willen elimineren, de vetverbranding versnellen, citroen is de detoxcomponent die het lichaam reinigt en zorgt voor versterking van het immuunsysteem. Samen zijn ze ook in staat cellulitis uit te bestrijden en zwelling te verminderen. Bovendien betekent gember associëren met citroen of kaneel veel meer smaak in een mengsel rijk aan vitamine C, arm aan calorieën en antioxidanten. De combinatie van citroen en gember en kaneel kan worden gebruikt om gewicht te verliezen, omdat de eigenschappen ervan gewichtsverlies bevorderen. Omdat ze meestal niet alleen de spijsvertering verbeteren, hebben ze ook een ’thermogeen’ effect dat helpt bij het activeren van het metabolisme; daarom is het een krachtige vet- en calorieverbrander.

Om snel gewicht te verliezen
Naast het gebruik van gember, citroen en kaneel om snel gewicht te verliezen, is het noodzakelijk om de consumptie van suiker, snoep en voedingsmiddelen, die rijk zijn aan tarwebloem, zoals brood, koekjes, cakes, ongezonde snacks en pizza’s, te vermijden. Bovendien is het tevens noodzakelijk om de consumptie van frisdranken, geïndustrialiseerde sappen, alcoholische dranken en gefrituurd voedsel te vermijden. Aan de andere kant moet de voorkeur worden gegeven aan de consumptie van bladgroenten, fruit, eieren en goede vetten, zoals noten, zaden, olijfolie en vis zoals tonijn en zalm, en ook om regelmatig te sporten.

Gemberthee met citroen en kaneel bereiden

Ingrediënten:
• 1 liter water
• 1 citroen
• 2 eetlepels geraspte verse gember
• 2 eetlepels honing (optioneel)
• 2 eetlepels gemalen kaneel

Stappen om dit recept te maken:

1. Zet het water op het vuur tot het bijna kookt, voeg op dat moment de gember toe, dek af en laat 5 minuten staan.
Tip: als je van de sterke smaak van gember houdt, doe dan 3 eetlepels geraspte gember.

2. Was de citroen goed en snijd deze, zonder schil in plakjes. Doe in de pan, draai het deksel om en laat nog 3 minuten op laag vuur staan.

3. Zet het vuur uit en laat de citroen- en gemberthee iets afkoelen. Zeef dan, los de honing en kaneelpoeder erin op; bij voorkeur warm in de ochtend en op een lege maag drinken, om sneller van de voordelen te genieten.

Het is belangrijk om te weten dat:
Gember is gecontra-indiceerd voor allergische mensen en voor mensen die antistollingsmiddelen gebruiken, omdat het een risico op bloedingen kan verhogen. Bovendien mogen mensen met hoge bloeddruk en die medicijnen gebruiken om de druk te beheersen, alleen gember consumeren volgens medisch advies, omdat dit het effect van het geneesmiddel kan beïnvloeden, waardoor de druk niet onder controle kan worden gehouden.

Tijdens de zwangerschap moet de maximale dosis gember per kg gewicht zijn, dus op deze manier kan gember worden gebruikt om misselijkheid tijdens de zwangerschap te verlichten.

Vorig artikelIva Bicanic van Centrum Seksueel Geweld wint de Vrouw in de Media Award
Volgend artikel5 manieren om kokosolie te gebruiken voor je haar en huid