Kokosolie biedt tal van voordelen voor onze gezondheid en is ook een geweldige bondgenoot voor schoonheidsverzorging, dus het is de lieveling van voedsel en schoonheidsrituelen geworden. Kokosolie is rijk aan gezonde vetten en vetzuren en heeft therapeutische effecten bewezen. Hier zijn enkele manieren om kokosolie te gebruiken om je schoonheid te stimuleren.

1. Anti verouderingseffect
Vermindert de aanwezigheid van vrije radicalen in het lichaam. Ze zijn zelfs gunstig voor het lichaam, maar worden in overmaat de belangrijkste oorzaak van cel veroudering. Vitamine E in kokosolie bestrijdt ook de oxidatie van gezonde cellen die zich kunnen ontwikkelen tot kanker.

2. Hydrateert de huid
Breng kokosolie aan op het lichaam om te hydrateren, hielscheuren te verminderen en oogmake-up te verwijderen. De voordelen van kokosolie breiden zich uit om de nagelriemen van de vingers te versterken. Bovendien helpt het bij de opname van vitamine D en beschermt het tegen Uv-stralen.

3. Buccaal antisepticum
Spoelen met kokosolie helpt de aanwezigheid van tandbederf en plaque-veroorzakende bacteriën te verminderen. Het werkt als vervanging voor mondwater. Hoofdzakelijk gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde, is het trekken van olie, bekend als gandusha in Ayurveda, specifiek het trekken van kokosolie, een fantastische orale detox-procedure die eenvoudig wordt gedaan door een eetlepel kokosolie in uw mond gedurende 10-20 minuten te spoelen.

4. Make-up remover
Het belooft zelfs om de moeilijkste waterproof mascara te verwijderen! Kan direct op het gezicht worden aangebracht of met een watje; het is aangeraden om een paar seconden op de wimpers te laten om het product te “smelten”.

5. Om beschadigd haar te hydrateren
Verhit 3 tot 5 eetlepels kokosolie in de magnetron en breng het, nadat het is afgekoeld, aan op haar met shampoo, alsof je een behandelingsmasker gebruikt.Gebruik een badmuts/of handdoek als je naar bed gaat! Was je haar als je wakker wordt en maak je klaar voor gehydrateerd, glanzend haar!

Vorig artikelNatuurlijke ingrediënten die helpen bij het afvallen
Volgend artikelEerste resultaten Plastic Pact Nederland bekend