Onze huid en haar herkennen en hebben een grote affiniteit met natuurlijke stoffen.

De huid is het grootste orgaan in ons lichaam, naar schatting wordt ongeveer 60% van wat we op onze huid smeren, geabsorbeerd en meegenomen in onze bloedbaan. De natuur zit vol met waardevolle elementen die in harmonie zijn met de samenstelling van onze huid. In feite bestaat de epidermis (buitenste huidlaag) uit vitaminen en mineralen die lijken op de samenstelling van ingrediënten die aanwezig zijn in biologische en/of natuurlijke cosmetica.

Daarom vergemakkelijkt de dynamische interactie tussen de twee de assimilatie van de substantie: het lichaam absorbeert natuurlijke ingrediënten in plaats van ze te behandelen als vreemde chemicaliën die kunnen worden afgewezen, wat soms allergische reacties tot gevolg heeft. Daarnaast worden synthetische ingrediënten vaak gemaakt om het natuurlijke na te bootsen tegen lagere kosten.

Aangezien biologische producten zijn samengesteld uit natuurlijke ingrediënten, waarvan de meeste biologisch worden geteeld, zijn ze minder geneigd om negatieve bijwerkingen te veroorzaken die gewoonlijk worden geassocieerd met conventionele cosmetica. Zoals:

  • overmatige droogheid en afschilfering van de huid
  • verslechtering van ademhalingsproblemen, sinusitis en astma
  • allergische reacties zoals (huid)uitslag
  • schade aan de huid, het haar en de ogen door overmatige blootstelling aan chemicaliën
  • verhoogd risico op kanker, leverproblemen en andere schade aan het immuunsysteem

Biologische ingrediënten hebben superieure eigenschappen en kunnen effectiever zijn.
Producten uit de biologische landbouw worden geteeld zonder pesticiden en GGO’s (genetisch gemodificeerde organismen). Het belangrijkste voordeel van dit soort landbouw is om de natuur zijn natuurlijke selectie te laten maken, waarbij de meest krachtige planten de overlevenden kunnen zijn. Dit resulteert in cosmetica die wordt versterkt door de actieve ingrediënten uit de natuurkrachten.

Een groep wetenschappers van de universiteit van Newcastle ontdekte dat biologische groenten en fruit 12 procent meer voedingsstoffen hebben – inclusief essentiële vitamines, mineralen en secundaire metabolieten zoals fytonutriënten, flavonoïden en polyfenolen – dan vergelijkbare, conventionele voedingsmiddelen. We kunnen aannemen dat biologische natuurlijke cosmetica effectiever zijn omdat ze zijn afgeleid van bronnen die rijk zijn aan voedingsstoffen en daarom deze last met zich meebrengen, omdat bij het maken van biologische cosmetica procedures en chemische reacties worden vermeden waarvan de laatste reactie de natuurlijke integriteit van zijn componenten.

In tegenstelling tot traditionele cosmetica, zullen we, wanneer we biologische cosmetica gebruiken, zeker iets op onze huid aanbrengen dat niet alleen tijdelijk onze problemen met synthetische substanties zal oplossen, maar het ook effectief zal werken, vooral als we rekening houden met het continue gebruik van deze producten.

Vorig artikel5 voordelen van Amaranth
Volgend artikelGroene Clay Beautymasker!