Gek op de bananen van Chiquita? We nodigen je uit om deze combinatie te proeven: banaan, pecannoot en ahornsiroop. Dan word je nog meer fan van de bananen van Chiquita.

Ingrediënten voor 4 porties

  • 4 bananen (1 voor de garnering)
  • 2 groot ei, geklopt
  • 200 g tarwebloem
  • 100 g ahornsiroop
  • 100 g Pecannoten
  • 40 g plantaardige olie
  • 40 g melk
  • 1 g bakpoeder
  • 1 g vanille-extract

Bereidingswijze
Stap 1: Pureer met een vork de banaan van Chiquita in een kom tot een gladde massa, er mogen wel een paar klontjes in zitten. Hak de pecannoten fijn (bewaar een paar hele noten voor de garnering) en meng ze met de gepureerde bananen.
Stap 2: Voeg de plantaardige olie, ahornsiroop, vanille-extract en melk toe en meng dit.
Stap 3: Voeg het geklopte ei toe en meng alles door elkaar. Voeg het tarwebloem en bakpoeder toe en meng dit tot het een geheel is geworden.
Stap 4: Doe het beslag in een magnetronbestendige mok naar keuze. Vul de mok voor tweederde.
Stap 5: Zet de mok gedurende 1 minuut op de hoogste stand in de magnetron. Prik er met een vork in om te zien of hij klaar is. Als je denkt van niet, stop je hem nog 30 seconden in de magnetron. Laat hem nog 30 seconden staan terwijl je de bovenkant versiert. Daarna kun je genieten

Voedingswaarden per portie
Calorieën 885 | Vetten 32,97 g | Verzadigde vetten 5,24g | Koolhydraten 122,90 g | Suikers 57,47 g | Vezels 8,13 g | Eiwitten 19,99 g | Zout 0,50 g

Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met Chiquita.
Wil je dit recept beoordelen, printen of downloaden? Ga dan naar: Chiquita.nl
Vorig artikelBepaalde levenstijl kan lijden tot een actiever seksleven
Volgend artikel5 primaire ochtendgewoonten om het leven beter te maken!