Vegetariërs hebben een actiever seksleven, zo blijkt uit onderzoek. Plantaardige voeding verhoogt de hormoonspiegels in het lichaam, waardoor de seksuele activiteit zal toenemen.

Het consumeren van gezond voedsel is de sleutel tot een gezond leven. Goed eten, vetarm eten en de voorkeur geven aan groenten en fruit is het advies van elke voedingsdeskundige. Een dieet op basis van de consumptie van groenten kan invloed hebben op het seksuele leven van elke individu.

Tenminste, dit is wat een studie van Dr. Michael Wasserman van de Universiteit van Berkeley in de Verenigde Staten en gepubliceerd door het wetenschappelijke tijdschrift “Hormones and Behavior” bevestigt. Het onderzoek wijst erop de consumptie van plantaardig voedsel, in combinatie met soja, de hormoonspiegels in het lichaam verhoogt.

Dr. Wasserman en zijn team observeerden een groep rode apen gedurende ongeveer 11 maanden. Volgens hem lijkt het menselijk organisme erg op dat van apen, met vergelijkbare reacties als gestimuleerd door bepaalde hormonen. De apen, die zich voeden met het blad van een tropische boom die dezelfde eigenschappen als de soja heeft, hadden een aanzienlijke toename van de seksuele activiteit waargenomen door de onderzoeker.

Dit komt omdat deze boom, net als sojabonen, een oestrogeenachtige samenstelling heeft, waardoor apen een hoger niveau van “geslachtshormoon”, oestradiol en stresshormoon Cortisol hebben, wat de hogere incidentie van gevechten en agressies onder primaten verklaart, naast de verhoogde frequentie van geslachtsgemeenschap.

Eerder onderzoek, uitgevoerd door Belarmino University in Louisville, ook in de Verenigde Staten, suggereerde dat de meeste mannen geloven dat vleesconsumptie de viriliteit verhoogt. Uit het onderzoek van Wasserman komt, om deze overtuiging ongedaan te maken en op een nieuwe manier aan te tonen dat, het consumeren van alleen groenten, naast hormoonniveaus, de bloedsomloop van het lichaam verbetert, inclusief de geslachtsorganen. Deze verbetering zou ook helpen bij het verbeteren van het seksleven.

Volgens Mimi Bekhechi, een lid van de NGO voor dierenrechten bekend als PETA (mensen voor de ethische behandeling van dieren) in het Verenigd Koninkrijk; “als het gaat om seks;  degenen die vlees eten, kunnen zo traag zijn als bloed door hun verstopte slagaders proberen te persen, hierdoor hebben veganisten een beter uithoudingsvermogen.”

Voor diegenen die het vegetarisme/veganisme als een manier van leven al toepassen of van plan zijn om het toe te passen, brengt het onderzoek onder leiding van Wasserman een nieuwe en interessante reden om aan dit idee te blijven vasthouden.

- Advertisement -