Aloë Vera is een plant die door veel specialisten, dankzij de ontelbare voordelen voor de menselijke gezondheid, als medicinaal wordt beschouwd.

Vooral in het haar kan Aloë Vera een aantal voordelen met zijn juiste en continue gebruik brengen, veel beter dan chemische formules en producten die specifiek zijn ontworpen om de haren te behandelen. Aloë Vera kan haaruitval voorkomen en zelfs hoofdroos hydrateren. Aangewezen voor de behandeling en het herstel van droog en zeer droog haar, beschadigd of broos, chemisch behandeld of met roos en seborrhea werkt het ook op het versterken van haar en haaruitval.

Aloë Vera heeft vitamine A, C, E, B1, B2, B3, B6, B12 en B13, 20 mineralen, evenals 18 aminozuren en andere heilzame stoffen die de haargezondheid helpen door de haren dieper te behandelen.

Hoe werkt Aloë Vera bij haaruitval?
Aloë Vera is essentieel om het haar en de haarwortel te versterken en haaruitval te behandelen als gevolg van hormonale onevenwichtigheden of gebruik van chemicaliën. Door een hoge concentratie aan aminozuren en polysacchariden, voert de plant een grondige reiniging uit van de poriën van de hoofdhuid en elimineert al die ongewenste onzuiverheden en overtollige resten die ervoor zorgen dat ons haar er vuil uitziet.

Bereidingswijze
Het beste is om de Aloë Vera met dikkere bladeren te gebruiken. In de bladeren zit namelijk een soort “gel”. Verwijder deze gel eenvoudig met een mes (lepel) en voor eenvoudigere toepassing, blend het in de blender.

Hoofdhuid scrub
Ingrediënten

  • 1 eetlepel bruine suiker;
  • 2 eetlepels Aloë Vera gel.

Bereidingswijze
Meng de ingrediënten goed in een kom. Verdeel het haar in twee delen en breng de crème over de hoofdhuid aan met cirkelvormige bewegingen. Laat het 10 minuten inwerken.
Was de haren zoals gewoonlijk en laat het op natuurlijke wijze drogen.

Aloë Vera en kokosvet
Deze zelfgemaakte mix helpt haarbeschadiging te herstellen. Kokosvet is rijk aan vetzuren, dus het helpt je haar te herstellen en te hydrateren.

Ingrediënten

  • 3 eetlepels Aloë Vera;
  • 3 eetlepels kokosvet.

Bereidingswijze
Verhit het kokosvet in een waterbad totdat het vet gesmolten is. Meng de ingrediënten samen. Gebruik een blender om goed te mengen. Breng aan op vochtig haar en laat het 15 minuten intrekken voordat je afspoelt.

Aloë Vera met honing
Het is een zeer geconcentreerd recept en daarom is het belangrijk om het op droog en vies haar aan te brengen om de hoofdhuid te beschermen.

Ingrediënten

  • 1 Aloë Vera-blad
  • Honing (de hoeveelheid is afhankelijk van de lengte van het haar).

Bereidingswijze
Snijd het Aloë Vera-blad doormidden en verwijder alle gel uit de plant. Doe de gel in een kom en voeg de honing toe (de hoeveelheid honing is afhankelijk van de lengte van het haar). Meng goed tot een homogene pasta is verkregen. Breng de gel alleen in lengte van het haar toe (niet op de hoofdhuid) en laat het 30 minuten inwerken. Was vervolgens normaal, zelfs met behulp van de conditioner naar keuze.

Aloë Vera-masker met Arganolie

Ingrediënten

  • 1 groot blad van Aloë Vera;
  • 2 eetlepels van een vocht inbrengende conditioner naar keuze;
  • 1 eetlepel Arganolie.

Bereidingswijze
Blend alle ingrediënten in de blender totdat er een homogeen papje ontstaan is. Breng het mengsel per haarlok aan. Masseer het goed om de bloedsomloop te activeren. Laat het 20 minuten intrekken en spoel het af.

De hoofdhuid schoonhouden is zeer belangrijk, om het haar glanzend, gezond en sterker te laten worden. De wasbeurten moeten frequent zijn met geschikte shampoos met neutrale pH- en sulfaatvrije formules om het overtollige vuil en talg te verwijderen zonder de pH van de hoofdhuid te veranderen. Als je haar droog en breekbaar is, vermijd dan chemicaliën. Gebruik regelmatig een masker om de haren te hydrateren sterk te houden.

Vorig artikel9 manieren om etherische olie te gebruiken
Volgend artikelWaar kan ik CBD voor gebruiken?