Reiki is een zeer oude therapie die helpt om onze persoonlijke energie opnieuw in balans te brengen door negatieve energieën en blokkades op te ruimen die bij ons fysieke pijn en emotionele of psychische problemen zoals angst, fobieën, etc. veroorzaken.

Het woord Reiki is van Japanse oorsprong en betekent levenskracht gericht op een bepaald punt (fysiek, psychisch of spiritueel). Het is een zeer oude techniek die door de oosterse volkeren wordt toegepast en in de negentiende eeuw werd herontdekt door een Japanse arts genaamd Mikao Usui.

Reiki vertrekt van de theorie dat we allemaal deel uitmaken van de universele liefdesenergie. We zijn allemaal energie en we hebben allemaal dezelfde energie om te genezen en in harmonie te zijn, omdat het universum ons goed wil laten voelen.

De Reiki-therapeut is iemand die bereid is om onze chakra’s, de energiecentra van ons lichaam, op één lijn te brengen en zo onze energie in balans te brengen. Reiki wordt beoefend door de handen van de therapeut op onze chakra’s te plaatsen, waardoor het functioneert als een stroom positieve energie die via de therapeut vanuit het universum naar ons lichaam wordt gekanaliseerd.

Reiki voordelen
Dit is een techniek die kan helpen de veel voorkomende problemen (van deze tijd) te verlichten, die zowel lichamelijk- en geestelijke gezondheid van ons vereisen.

Vermindering van stresspijn
Spierspanning, vermoeidheid, migraine en hoofdpijn zijn typisch symptomen van stresspatiënten die zonder medicatie kunnen worden verlicht, alleen door de ontspanning die de sessies bevorderen.

Goede nachtrust
Naast het bevorderen van ontspanning, helpt Reiki om wellnesshormonen zoals serotonine vrij te maken. Dit is vooral gunstig voor mensen met slapeloosheid en onrustige nachtrust.

Versterking van het immuunsysteem
Een studie van de Federale Universiteit van São Paulo toonde aan dat Reiki effectief is als een aanvullende therapie voor de behandeling van ziekten en, indien regelmatig gedaan, het vermogen heeft om de werking van het immuunsysteem te verhogen en dus de kansen van een persoon op het ontwikkelen van ziekte te verminderen.

Verbeter het geheugen
Wanneer toegepast op de slapen aan de zijkant van het hoofd, helpt Reiki de hersenhelften in evenwicht te brengen (zowel rationeel als emotioneel); dit verhoogt de creativiteit en verbetert het geheugen.

Geeft gemoedsrust aan zwangere vrouwen
Niet alleen kunnen zwangere vrouwen, omdat het sterk wordt aanbevolen, Reiki gebruiken. Door stress en angst te verminderen, vermindert in de praktijk ook de productie van cortisol en adrenaline. Op hoge niveaus kunnen deze hormonen hoge bloeddruk, pre-eclampsie veroorzaken en zelfs bijdragen aan vroeggeboorte.

Is er een contra-indicatie?
Iedereen kan Reiki doen. Dit is echter een techniek die geen andere medische behandeling mag vervangen, vooral in het geval van ernstige ziekten zoals depressie, diabetes en andere ziekten. Het wordt ook altijd aanbevolen om uw arts te raadplegen voordat u met een ander type alternatieve therapie begint.

Vorig artikelRapport ontwikkelingen Rijksvaccinatieprogramma: stabilisatie in deelname en weinig ziekte
Volgend artikelNatuurlijk serum voor vollere, langere en mooiere wimpers