Meditatie is een uiterst effectieve manier om stress en angst onder controle te houden, maar wist je dat het helpt om te verjongen?

Een studie van de University of California, Verenigde Staten, heeft aangetoond dat meditatie in staat is om te verjongen, omdat het positieve psychologische veranderingen bevordert, een aanzienlijke verbetering van de kwaliteit van leven oplevert, als een toename van het vermogen om met stressvolle situaties om te gaan. “Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die mediteren versterken, hersenen verbindingen en de natuurlijke krimp van de hersenen vertragen, die door de jaren heen plaats vinden als gevolg van de verkorting van telomeren (eiwit structuren en DNA dat de uiteinden van chromosomen)”, legt specialist in emotionele intelligentie en levensdoel.

Gezonde geest, gezond lichaam
Meditatie leert de geest om energieën en krachten te kanaliseren naar positieve gebeurtenissen. “Dit is de rol van meditatie: we leren de waanzin van onze gedachten te kalmeren en kanaliseren naar iets dat consistent is met wat belangrijk voor ons is”, aldus het onderzoek. De dagelijkse onrust en de pluraliteit van de uit te voeren taken, hebben invloed op de stress, angst en andere emoties, die in geval van overmaat, schade aan het lichaam kan veroorzaken en door te mediteren, kun je de balans van de gedachten, onkwetsbaar maken voor negatieve gevoelens.

De effecten van meditatie kunnen ook in het lichaam worden waargenomen. Stress geeft cortisol vrij, een hormoon dat de immuniteit overmatig kan verminderen. Wanneer het wordt gecontroleerd, heeft het hele lichaam daar baat bij. Bovendien brengt meditatie de chakra’s en het organisme in evenwicht.

Vorig artikelNieuwste voedselinnovatie
Volgend artikelCandida en zwangerschap