Matcha-thee wordt gewonnen uit dezelfde plant die aanleiding geeft tot de groene en zwart-witte theeën: de Camellia Sinensis. Het grote verschil is dat om matcha te maken de nieuwere bladeren worden gebruikt, die in de schaduw worden gekweekt. Matcha is een krachtigere versie van groene thee, met nog meer antioxidanten.

Het is gemaakt van groene theeblaadjes, uitgedroogd en gemalen na een speciale teelt. Net als groene thee bevat het cafeïne, dat zorgt voor alertheid, evenals catechinen, fytochemicaliën die de piekproductie van voedsel helpen verlengen. Het bezit zelfs meer L-theanine, wat resulteert in een antistress- en neuroprotectief effect en is een bron van vitamine C, chromium, magnesium, selenium, en zink.

Voordelen van Matcha

Hulp bij afvallen
Matcha-thee heeft een zeer significant thermogeen effect, wat betekent dat het helpt het metabolisme te versnellen en de verbranding van calorieën te stimuleren. Bovendien bevat de matcha een stof genaamd L-theanine, die helpt om het vet op te lossen. Wanneer thee wordt gebruikt in parallel met fysieke activiteit, verhoogt thee de verbranding van calorieën met maximaal 25%.

Het is antioxidant
Matcha bevat meer antioxidanten dan groene thee, en ook goji-bes, en bevat 70 keer meer antioxidanten dan sinaasappelsap. Dergelijke eigenschappen zijn belangrijk om de werking van vrije radicalen in het lichaam te voorkomen, waardoor de cellen sneller degenereren.

Het helpt om te ontspannen
Matcha-thee is ontspannend, verlaagt de productie van cortisol, verbetert de gemoedstoestand en werkt op alfagolven (een soort hersengolf gekoppeld aan rust en concentratie). Het L-theanine dat in matcha aanwezig is, werkt ook op het zenuwstelsel en helpt het gevoel van welzijn en ontspanning te bevorderen.

Verder geeft matcha je een enorme energie boost, het verbetert je humeur, helpt met voorkomen van ziektes en het helpt met het verlagen van cholesterol en je bloedsuikerspiegel.

Ingrediënten

  • 100 ml plantaardige melk
  • 1 theelepel matcha
  • 75 ml water

Bereidingswijze
Kook 75 ml water met een theelepel matcha. Voeg na het koken 100 ml plantaardige melk aan de thee toe. Serveer en zoet naar smaak.

Lees hier verder voor nog meer voordelen van matcha, voor de lekkerste gratis matcha recepten en profiteer als eerste van de beste promoties.

Vorig artikelSteeds meer gemeenten bieden activiteiten aan om kinderen een kansrijke start te geven
Volgend artikelProbiotica rijke voeding