Pastinaak, verwanten van de wortel, zijn wortelgroenten afkomstig uit Europa en Azië en worden al vele eeuwen in die regio geconsumeerd. Kan rauw geconsumeerd worden, maar de meeste recepten vereisen meestal dat de groente wordt gekookt. Naast het feit dat ze lekker zijn, bevat het gezonde voedingsstoffen die vol en essentieel zijn voor de gezondheid van de mens, inclusief een significant gehalte aan bepaalde essentiële vitaminen en mineralen.

Ingrediënten voor Pastinaak chips

  • 2 pastinaken;
  • 3 eetlepels olijfolie;
  • 1 theelepel gemberpoeder;
  • 1 theelepel yamalaia zeezout;
  • ½ theelepel zwarte peper uit de molen;
  • 1 theelepel paprika.

Ingrediënten voor de saus

  • ½ kopje rauwe cashewnoten, gedrenkt gedurende 1 uur;
  • sap van ½ citroen;
  • 1 klein teentje knoflook;
  • 1 theelepel zeezout;
  • 1 eetlepel olijfolie;
  • 2 eetlepels koriander (of peterselie);
  • 1 eetlepel munt;
  • 3 eetlepels water.

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190º. Snijd met de dunschiller plakjes pastinaak en plaats deze in een met bakpapier beklede bakplaat. Voeg wat olijfolie toe. Meng in een kleine kom gember, zout, peper en paprika. Strooi dit mengsel op de pastinaak en bak tot het goudbruin en knapperig is. Bereid ondertussen de saus door alle ingrediënten te blenden tot er een romige pasta is verkregen. Voeg, indien nodig, meer citroensap of zout toe. Serveer de chips samen met de room van cashewnoten en kruiden.