Detox sap is meer dan alleen om het lichaam te reinigen en de eliminatie van giftige stoffen te vergemakkelijken. Detox sap kan worden bereid met uitstekende ingrediënten voor de preventie van ziekte en hebben ook antidepressivum eigenschappen.

De voordelen zijn uitgebreid, maar weet dat het gebruik van detox-sap in het dieet staat voor welzijn, gewichtsverlies en vooral gezondheid!

Kool
Donkergroen van kleur, unieke smaak en weinig calorieën, kool is een uitstekend ingrediënt om depressie te voorkomen. Omdat het een bron is die rijk is aan magnesium, helpt het om spieren te ontspannen en verbetert het tegelijkertijd de gemoedstoestand.

Magnesium helpt ons lichaam serotonine te produceren, de belangrijkste neurotransmitter die verband houdt met welzijn en gevoel van zelfvertrouwen. Kool is ook rijk aan vezels, vitaminen en mineralen, maar ook als antioxidant.

Waterkers
De waterkers is ook een van de donkergroene bladeren die je kunt gebruiken bij de bereiding van het detox-sap. Helpt om depressie te voorkomen door de aanwezigheid van foliumzuur verbinding element dat samenwerkt met het centrale zenuwstelsel door stimulering van de productie van serotonine. Wat veel mensen niet weten, is dat waterkers een enorme hoeveelheid vitamine C bevat, meer dan een sinaasappel.

Spinazie
Spinazie is een zeer geschikte groente voor detox sap. Net als kool heeft spinazie een hoge concentratie magnesium, wat bijdraagt aan het welzijn en de stofwisseling van de hersenen stabiliseert. Om nog maar te zwijgen over het feit dat het ook folaat bevat, goed voor de bestrijding van depressie, evenals kalium, ijzer, calcium, bèta-caroteen en vitamine A en C.

Wortel
Je hebt misschien al gehoord dat wortels goed zijn voor de ogen omdat ze een bron zijn die rijk is aan bèta-caroteen. Als het gaat om ontgifting van de lever en tegen depressie en angst, staat vitamine H onder de vele vitamines hoog aangeschreven. Het is immers bekend om vermoeidheid te voorkomen en bevordert de activiteiten van neurotransmitters. De wortel bevat kalium, jodium, fosfor, calcium en andere mineralen.

Komkommer
Komkommer is een veelgebruikt ingrediënt in detox-sap omdat het verschillende B-complex vitaminen bevat die geweldig zijn voor de verbetering van het humeur. Dit komt door het feit dat deze vitamines angst verlichten en helpen bij het verminderen van stress. Een ander ingrediënt in komkommer dat helpt bij het voorkomen van depressie is magnesium.

Vorig artikelHoe kom je uit een burn-out?
Volgend artikelInvloed van de zon op reuma en artrose