Hoe vaak ben je een nieuw en opwindend schoonheidsproduct tegengekomen dat er absoluut onweerstaanbaar uitziet en geen idee had wat je ermee moest doen? De wereld van schoonheid kan behoorlijk verwarrend zijn, vooral als er zoveel producten zijn met vergelijkbare eigenschappen. Van koudgeperste olie tot etherische olie, er is een scala aan geweldige schoonheidsproducten. Sommige zijn echte schoonheidselixers die je kunt gebruiken voor huid en haar.

Hier lees je hoe deze twee schoonheidsoliën van elkaar verschillen en hoe je ze voor je huid en haar moet gebruiken.

Koudgeperste olie
Deze olie wordt geproduceerd door noten, zaden en fruit in een moderne stalen pers te persen, waarbij warmte wordt gebruikt om smaak, aroma en voedingswaarde te behouden. Er zijn veel verschillende manieren om deze olie te verkrijgen, zoals koudgeperste en warm geperste olie.

Als je extra vierge olijfolie of kokosolie in huis hebt, kan het koudgeperste olie zijn. Extra vierge olie heeft een hogere concentratie aan vitamines en mineralen dan andere oliën zoals olijfolie of zonnebrandolie en is ook rijker aan proteïne.

Dit is ideaal voor huid en haar waardoor je geen voedingsstoffen verliest en ideaal is om de gezondheid van je haar te behouden en te voeden. Het is ook goed voor het bestrijden van de tekenen van veroudering en het behouden van je gezondheid, huid, haar, enz.

Etherische olie
Het stoomdestillatieproces maakt gebruik van aromatische verbindingen afgeleid van kruiden en bloemen, die zeer aromatisch zijn. Etherische olie is een therapeutische – en schoonheidsolie die wordt verkregen door het gebruik van een stoomdestillatieproces, dat normaal gesproken wordt uitgevoerd in de vorm van een olie-extract.

Het wordt meestal gebruikt als ontstekingsremmend, vocht inbrengend en haarverzorgingsproduct en als vocht inbrengende crème. Het wordt ook gebruikt in de haarverzorging om de hoofdhuid te hydrateren en te kalmeren, maar kan ook voor andere doeleinden worden gebruikt, zoals huidverzorging, huidhydratatie of zelfs om huidaandoeningen te behandelen.

Koudgeperste olie is een dragerolie die geen sterke geur heeft en zeer voedzaam is, hoewel sommige etherische oliën sterk en irriterend kunnen zijn, zoals Tea tree olie.

Om het meeste uit deze olie te halen, kun je deze mengen met etherische olie om allergische reacties te voorkomen. Als je echter kiest voor koudgeperste oliën, moet je deze verdunnen en een paar druppels etherische olie toevoegen, afhankelijk van je schoonheidsbehoeften.

Breng het aan op huid en haar en breng het aan als vocht inbrengende crème of als ontstekingsremmend, hydraterend of haarverzorgingsproduct.

Hoe je deze schoonheidsoliën moet gebruiken
Je kunt koudgeperste olie mengen met etherische oliën om het beste uit beide oliën te halen en ook om allergische reacties te voorkomen die worden veroorzaakt door etherische olie rechtstreeks op de huid en het haar aan te brengen.

Kies een koudgeperste olie zoals kokosolie of olijfolie en voeg daar, afhankelijk van je schoonheidsbehoefte, een paar druppels etherische olie zoals lavendelolie of ylang ylang olie aan toe, en breng deze aan op je huid of haar. Spoel het af met warm water en hydrateer het om een natuurlijk gezonde en vlekkeloze huid (en haar) te krijgen.

Vorig artikelSupplementen voor ondersteuning van bloedsuiker
Volgend artikelCursus leert angsten weg te nemen bij kinderen