Kikkererwten zijn een uitstekende bron van eiwitten, vezels, koolhydraten, vitaminen en mineralen. Zeer veelzijdig, hiermee kun je heerlijke recepten maken (ideaal is om te koken in bulk en kleine porties in te vriezen): bereid heerlijke salades, soepen, Stroganoff en nog veel meer. Deze salade is heel anders, lekker en kleurrijk!

Ingrediënten

  • 1 kop  kikkererwten
  • 2 middelgrote aardappelen
  • 200 g gesneden champignons
  • ½ kop gehakte peterselie
  • ½ kop fijngehakte rode ui
  • 1 theelepel droog kruiden Italiaans
  • 1 kop erwten
  • 1 limoensap
  • ¼ kop olijfolie
  • zout naar smaak
  • gemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze
Plaats de kikkererwten rauw in een kom, dek af met het dubbele van het water en laat dit acht uur staan (de water alleen helpt niet om zachter kikkererwten te verkrijgen, maar helpt ook om fytaten te elimineren). Giet af, was en plaats in de pan. Bedek met 3 vingers water en kook op middelhoog vuur gedurende 30 minuten. Giet af en verwijder indien gewenst de schillen (het verwijderen van de schillen helpt bij de spijsvertering) en serveer het.

Boen de aardappels schoon, leg ze in een pan met koud water en breng ze aan de kook. Draai het vuur iets lager en kook ze bijna gaar. Prik met de punt van een mesje in de aardappels: als het mes er met enige weerstand in gaat, zijn ze bijna gaar. Haal voorzichtig de schil van de aardappels en snijd ze als ze nog warm zijn in blokjes.

Doe ze in een pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur, voeg er in plakjes gesneden champignons bij in kokosolie. Serveer ook. In een grote kom: plaats de gekookte kikkererwten, aardappelen, erwten, champignons, voeg de gehakte peterselie, Italiaanse kruiden, geraspte wortelen en meng voorzichtig. Breng op smaak met citroensap met olijfolie en met zout en peper naar smaak. Meng opnieuw. Zet het minstens 4 uur in de koelkast voordat je het serveert.

Vorig artikelOnderzoek toont tijdbesparend potentieel kunstmatige intelligentie ouderenzorg aan
Volgend artikelZonbescherming in de zomervakantie