In de wereld waarin we vandaag leven, worden we vaak ‘gebombardeerd’ met een overvloed aan informatie, of dat nu op mobiele telefoons, computers, tv en in kranten is.

Als het gaat om focus, concentratie en geheugen, is het moeilijk om iemand te vinden die geen verbetering behoeft; focus en concentratie hebben in een wereld met diversen; continue stimuli is iets dat enige inspanning vereist.

Veel mensen merken dat hun gedachten afdwalen zonder te beseffen hoe het is gebeurd. Tegenwoordig is alles in een stroomversnelling geraakt. Sterker nog, met zoveel applicaties op mobiele telefoons en elektronische apparaten, is het geen wonder dat zaken als concentratie en focus moeilijk te vinden zijn.

Het goede nieuws is dat bepaalde etherische oliën eigenschappen bieden die je mentale helderheid, focus en concentratie zullen verhogen, zodat je je prestaties op school, werk en je dagelijkse leven kunnen verbeteren.

Etherische oliën zijn echte boodschappers van de genezende kracht van de natuur, omdat ze de vitale kracht van aromatische planten concentreren, waardoor het voor ons gemakkelijker wordt om deze voordelen te ontvangen, waardoor je een boost kunt krijgen. Ze werken aan je limbische systeem door je emoties in evenwicht te brengen, zodat je krijgt wat je echt wilt.

Lees hieronder welke dit zijn:

1. Rozemarijn etherische olie
Deze olie is geïndiceerd voor mensen die dagelijks een zeer intense herseninspanning leveren. Het helpt vermoeidheid te verdrijven, hersencellen te revitaliseren, de geest te versterken en het geheugen te stimuleren, waardoor het gevoel van uitputting wordt voorkomen.

2. Citroen etherische olie
Citrusoliën zoals citroen staan bekend als zeer opbeurend; citroen helpt niet alleen om mentale helderheid te bevorderen, focus en concentratie te verbeteren, maar het is ook geweldig voor het verbeteren van de stemming en het verminderen van de effecten van stress. Het is vooral handig voor mensen met ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) die de neiging hebben om gestrest te raken tijdens het uitvoeren van dagelijkse taken, omdat het een gevoel van kalmte kan opwekken en om de focus te vergemakkelijken.

3. Patchoeli etherische olie
De belangrijkste voordelen van patchoeli-olie zijn stressvermindering, het bestrijden van depressie en het bevorderen van een gevoel van kalmte en ontspanning. In een studie uit 2002 werd vastgesteld dat etherische olie van geïnhaleerde patchoeli de sympathische activiteit (een deel van het zenuwstelsel dat verantwoordelijk is voor het reguleren van de bloeddruk, de hartslag en de ‘vecht- of vluchtreactie’) met 40% vermindert. Omgaan met deze factoren tijdens een stressvolle situatie is goed om de focus en concentratie te helpen verbeteren.

4. Sandelhout etherische olie
Traditioneel werd etherische olie van sandelhout gebruikt bij religieuze ceremonies, zoals bruiloften en geboortes van baby’s in India. Het wordt nog steeds gebruikt in religieuze ceremonies, omdat het zoet en houtachtig ruikt en mentale helderheid biedt, met name het type dat tijdens meditatie wordt gezocht. Sandelhout etherische olie kalmeert emoties, verlicht angst en depressie en is uitstekend geschikt voor studeren en werken.

5. Cypress etherische olie
Deze etherische olie heeft kalmerende eigenschappen, helpt het denken te kalmeren en verwijdert psychische blokkades. Als je één van die mensen bent die, ondanks druk en verwarring van gedachten, geen oplossing kunnen zien, zal deze olie je helpen nieuwe manieren te bedenken om problemen op te lossen.

Vorig artikelRelaxed door het leven met deze 5 voedingsmiddelen
Volgend artikelExoskelet MyoSuit helpt ex-Coronapatiënten snel weer lopen