Het onderhouden van een relatie, of het nu gaat om een relatie of een huwelijk, is geen eenvoudige taak. Maar het is mogelijk om, met een paar tips, te ontsnappen aan crises en een langdurige en solide relatie op te bouwen. Er zijn geen magische oplossingen voor, het is noodzakelijk om de juiste vaardigheden te kennen om de emotie en het intellect in controle te houden, wetende wat de rol van ieder is.

Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe te leven met situaties die alle mensen gemeen hebben, zoals onvoorziene teleurstellingen en onverwachte frustraties. Er is niets zo gezond als het opbouwen van sociale relaties gebaseerd op intelligente liefde, lof, ondersteuning, dialoog, rust, vrijgevigheid, investeren in dromen en het herkennen van fouten om de relatie langdurige te houden.

1. Beoordeel de ander niet op hun fouten
De meeste mensen hebben de neiging om de ander per ongeluk samen te vatten, de juiste antwoorden te vergeten en zich vooral op problemen te concentreren. Begrijpen dat niemand anderen iets biedt wat ze niet hoeven te geven en dat mensen belangrijker zijn dan hun fouten, kunnen veel bijdragen aan het opbouwen van gezonde relaties,

2. In plaats van kritiek te geven, geef een compliment
Over het algemeen stellen mensen elkaar bloot in de overtuiging dat schaamte belangrijk is om verandering te genereren, maar het tegenovergestelde gebeurt; de blootgestelde persoon voelt zich emotioneel aangevallen en kan zich sluiten bij elk initiatief van reflectie en verandering. In het openbaar een compliment geven is de beste techniek om verandering te genereren.

3. Vraag minder en knuffel meer!
Veel vragen te veel, proberen kleine fouten te maken en maken zich grote zorgen over wat anderen ervan zullen denken. Dit is heel belangrijk, maar als er geen emotionele bescherming is, raken de meeste overladen en laden ze de ander ook op. Tolerant en geduldig zijn met je partner is van cruciaal belang om het reflectie te geven aan anderen en het veroorzaken van gedragsveranderingen zonder voorbehoud, maar verwacht niet dat de tegenpartij iets teruggeeft

4. Herken je fouten
voordat wij verandering van anderen eisen, moeten we verandering in onszelf zoeken. En de eerste stap is om fouten te herkennen. Wie gelooft dat de problemen altijd van de ander zijn, geen emotionele volwassenheid hebben en hun problemen tot het einde van hun leven kunnen nemen zonder hun geschiedenis opnieuw te vertellen?

5. Wees empathisch, sympathiek en charismatisch
Empathisch zijn is jezelf in de plaats van iemand anders plaatsen, zorgen voor de belangen en behoeften van mensen. Aardig zijn, laat zien wat je voor de ander voelt, deel je verhalen en waardeer anderen. Charismatisch zijn is lof geven, geduld en vriendelijkheid tonen en wijsheid en genegenheid distilleren.

Vorig artikelKennisimpuls Waterkwaliteit maakt kennis praktisch toepasbaar
Volgend artikel4 glutenvrije recepten voor het ontbijt