Vrede, rust, geloof en vreugde. Positieve gedachten zijn essentieel voor kwaliteit van leven en welzijn, zowel fysiek als mentaal. De goede gevoelens helpen bij het intense werk van onze hoofdorganen, en genereren meer kracht, geest en energie voor het dagelijkse leven.

Positief denken is goed voor het hart. Heb je ooit gedacht dat onze dagelijkse gevoelens direct verband houden met gezondheid? Blijkbaar kan de emotionele toestand onze voeding, de dispositie en de goede werking van het lichaam beïnvloeden.  We zijn de reflecties van wat we voelen en daarom leeft in optimisme de natuurlijke oorzaak van de meest uiteenlopende genezingen!

Het is niet alleen onze geestelijke gezondheid die lijdt wanneer de emotionele toestand wordt geschud. Deze gevolgen hebben betrekking op ons fysieke welzijn en kunnen specifieke delen van het lichaam beïnvloeden. Een stressvolle situatie of een moment van geluk kan je veel vertellen over wat er intern in je lichaam gebeurt. Verschillende onderzoeken en wetenschappelijke studies tonen aan dat positivisme bijvoorbeeld ons immuunsysteem en ons hart verbetert.

Het zoeken naar een balans tussen lichaam en geest is een keuze om met kwaliteit te leven. “Het lichaam geeft altijd signalen dat iets niet in orde is en het is tijd om na te denken over nieuwe activiteiten die plezier geven en van binnenuit goed doen. De balans tussen lichaam en geest is fundamenteel voor de gezondheid.

Wat zeggen jouw organen over je gevoelens?
Sereniteit is goed voor de lever: vergeet de woede. Dit gevoel overweldigt en het is niet alleen slecht voor het orgaan, maar ook voor jou. Heb sereniteit om alle problemen van het dagelijks leven aan te pakken, want kalm zijn bij problemen kan de echte oplossing zijn.

Vreugde is goed voor de longen: glimlachen is een van de beste manieren om met problemen om te gaan. We weten dat het leven niet allemaal over rozen gaat maar als vreugde de overhand heeft, zal het gemakkelijker zijn om alles aan te pakken. Bedenk dat geen enkele storm eeuwig duurt.

  • Vrede is goed voor de maag: angst is een van de oorzaken van buikpijn, gebrek aan eetlust en zelfs gastritis. Leven in vrede, een rustig leven hebben, in staat zijn om met situaties om te gaan, het is beter voor het de maag.
  • Rust is goed voor het hart: wie heeft nooit hartkloppingen gevoeld in een moment van stress? Kalm blijven is essentieel voor ons leven in het algemeen, alles heeft zijn tijd nodig en alles komt uiteindelijk goed.
  • Geloof is goed voor de nieren: naast de inname van vocht kunnen de nieren baat hebben bij het geloof. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie kan geloof de risico’s van diabetes, hart- en vaatziekten, ademhalingsproblemen, hartaanvallen, nierfalen en beroerte verlagen.
- Advertisement -