We hebben allemaal iets nodig om ons af en toe op te vrolijken, in plaats van naar onze snoepwinkel te gaan die ons gewichtsverlies zal saboteren, waarom niet investeren in een fles etherische olie? Voor degenen onder ons die van een drankje houden, dit is geen fles Chardonnay die je in de koelkast hebt.

We hebben het over die kleine donkere flessen met olie-extract van planten, ook wel bekend als aromatherapie.

Voor sommige mensen begint het dilemma van obesitas in de geest: als de geest gezond is, zal het lichaam ook gezond zijn. Mentaal kan aromatherapie helpen stress te bestrijden en je humeur verbeteren. Lichamelijk kan het pijn, ongemak, verbranding en zelfs cellulitis voor vrouwen verlichten.

Na het gebruik van aromatherapie zullen we de volgende ochtend niet wakker worden en er zo mager uitzien als modellen, maar het kan helpen om de verlangens, die afslanken onmogelijk maken, te onderdrukken.

De verbinding tussen geur en emotie is heel dichtbij. Ademhalen van aangename aroma’s triggert positieve reacties in de hersenen, wat resulteert in een gevoel van welzijn. Als we eenmaal gelukkig zijn, voelen we niet langer de behoefte om deze leemte op te vullen. Als het de verveling of stress is die je naar koekjes doet hunkeren, probeer dan een paar van deze essentiële oliën die hieronder worden voorgesteld om erachter te komen welke het beste zijn voor het verbeteren van je humeur.

Het is heel belangrijk om de juiste oliën te kiezen. We zijn allemaal uniek. Als een olie goed werkt voor één persoon, betekent dit niet dat deze olie noodzakelijkerwijs voor een andere persoon zal werken. De manier waarop de oliën worden gebruikt, kan ook een verschil maken, een persoon kan meer voordelen hebben door de olie in bad te gebruiken in plaats van inhalatie, massage of brandende oliën.

Aromatherapie-oliën die de stemming veranderen

 • Verlangen – om te voorkomen dat je veel snoepjes eet, probeer dan vanille, het zoete aroma helpt je verlangen naar zoetigheid te verminderen.
 • Stress – jasmijn, wierook, ylang-ylang, grapefruit, lavendel, sandelhout, geranium, roos, bergamot, benzoë, vetiver, mandarijn of Romeinse kamille helpt tegen stress.
 • Emotionele bagage – velen van ons hebben ergens bagage achter ons, jeneverbeszaad olie helpt het verleden terug te brengen naar de oorsprong.
 • Verbetering van de stemming – jasmijn is de olie die u helpt de goede kanten van dingen te zien.
 • Vertrouwen – met behulp van laurier, bergamot, cipres, grapefruit, jasmijn, rozemarijn of sinaasappel breng je je vertrouwen naar grote hoogte.
 • Depressie – maychang, wierook, citroen, grapefruit, jasmijn, salie, sandelhout, ylang ylang, geranium, sinaasappel, neroli (oranje bloem) en helichrysum helpt je depressie te beëindigen en om je humeur te veranderen.
 • Onzekerheid – wierook, jasmijn, sandelhout, vetiver, ceder en bergamot oliën zullen helpen bij het zelfvertrouwen en zelfacceptatie.
 • Eenzaamheid – velen van ons voelen zich soms alleen; roos, salie, wierook en helichrysum zullen helpen om de negatieve gevoelens weg te halen.
 • Geluk – grapefruit, citroen, sinaasappel, roos, sandelhout en ylang ylang helpen je om een gelukkig persoon te worden.

Hoe de etherische oliën van aromatherapie te gebruiken

 • Inhalatie van stoom – inhalaties zijn zeer effectief, omdat onze geurreceptoren zich zeer dicht bij de gebieden bevinden die de stemming in de hersenen beheersen. Voeg essentiële oliën toe aan het bad, de oliebrander of een kom met heet water.
 • Bad – voeg 6 tot 10 druppels van de gewenste oliën toe. Voeg een lepel melk toe, dit werkt als een drager om je huid niet te verbranden. Meng de melk en olie in het bad, zodat je hele lichaam betrokken raakt bij de voordelen.
 • Oliebrander – voeg 3 tot 6 druppels etherische olie en twee theelepels water toe aan de oliebrander.
 • Massage – dit is een zeer ontspannende en heilzame methode, fysiek en emotioneel. Zorg ervoor dat de dragerolie (zoals amandelolie of druivenpitolie) wordt gebruikt, omdat de pure essentiële olie de huid kan verbranden. Gebruik 5 ml dragerolie en 2 tot 3 druppels (in totaal) etherische olie.
 • Kussen – voeg 3 druppels etherische olie toe aan je kussen of beddengoed en adem in terwijl je slaapt.
 • Servet – voeg 3 druppels olie (s) toe aan een servet en adem in als u een snelle dosis nodig heeft.

Probeer af te slanken samen met een uitgebalanceerd caloriedieet en regelmatige lichaamsbeweging met aromatherapie. Op deze manier ben je op weg naar een minder stressvol en gezonder leven.

Vorig artikel‘Eerste corona-dodend mondkapje bewijst ongelijk Nederland’
Volgend artikelDe kracht van meditatie