Handhaving van een goede hygiëne, zorgen voor een goede hydratatie en de huid voorzien van de nodige voedingsstoffen zijn enkele van de factoren die je huid een gezond en mooi uiterlijk geven. Veel vrouwen volgen een dagelijkse schoonheidsroutine. Tegenwoordig besteden velen van hen een paar minuten per dag aan huidverzorging. En het gezichtsserum behoort tot de producten die in deze routine worden gebruikt.

Een serum is een product dat dagelijks wordt aangebracht op een schone huid, vóór de gebruikelijke vocht inbrengende crème, en een hogere concentratie van een belangrijk ingrediënt heeft, dat sneller en dieper in de huid werkt en veel sneller verwondingen behandelt of voorkomt dan een vocht inbrengende crème. Serums hebben een zeer lichte, bijna waterige, niet-vette textuur voor snellere absorptie en komen in verschillende formules voor verschillende huidproblemen voor.

Serums mogen niet alleen worden gebruikt, ze worden altijd gebruikt vóór vocht inbrengende crème, omdat ze zijn geformuleerd om op de diepste laag van de huid in te werken, fouten van binnenuit te corrigeren, niet op de oppervlaktelaag van de huid in te werken, noch bescherming tegen de zon te geven, daarom is het essentieel om elke dag na het aanbrengen van het serum een goede vocht inbrengende crème aan te brengen. Je kunt elke vocht inbrengende crème met elk serum gebruiken, maar als beiden op dezelfde lijn zitten, zijn de resultaten waarschijnlijk beter zichtbaar.

We zullen in deze blog de 4 belangrijkste ingrediënten behandelen die je in je serum moet zoeken om het beste gezichtsserum te krijgen volgens jouw behoeften.

1. Ascorbinezuur
Het is tegelijkertijd het meest gestabiliseerde en effectieve vitamine C-derivaat. Helpt bij het bestrijden van vrije radicalen door de collageenproductie van de huid te stimuleren en doorzakken te verminderen. Het werkt ook op de cellen die melanine opslaan, waardoor de kleur van de huid wordt geëlimineerd.

Huidtype: geschikt voor alle huidtypen.

2. Hyaluronzuur
Het kan tot 1000 keer zijn gewicht in water houden, dus het is een krachtige troef als het gaat om het verstrekken van diepe hydratatie.

Het maakt de huid gladder en voller en helpt verschillende problemen zoals vroegtijdige veroudering, droge huid en overtollige vettigheid te bestrijden en te voorkomen waardoor je een jongere uitstraling krijgt.

Huidtype: geschikt voor alle huidtypen.

3. Ferulinezuur
Biedt een antioxiderende en herstellende werking. Wanneer geformuleerd met andere antioxidanten, zoals vitamine C en vitamine E, werkt dit actieve middel als een stabilisator en verbetert de huidbescherming.

Huidtypen: rijpe huid, vlekkerige huid.

4. Retinol
Een geconcentreerde antioxidant die cel vernieuwing en collageen productie bevordert. Het helpt ook om acne te verminderen door ontstekingen te verzachten en het uiterlijk van poriën te verminderen.

Huidtype: rijpe huid, Acne huid.

Belangrijk om te weten: Afgezien van de serums die hier in deze blog worden gepresenteerd, zijn er nog vele andere op de markt. Het belangrijkst is om er één te vinden die voldoet aan de specifieke behoeften van de huid en die bij ons past. Raadpleeg bij twijfel of vraag voor een goed advies een dermatoloog.

Vorig artikelPowerboost recept om de immuniteit te verhogen
Volgend artikelNatuurlijk badzout