Dit recept is voor mensen die allergisch zijn voor gluten of diegenen die op dieet zijn en gluten willen vermijden.

Ingrediënten
• ½ kopje rijstmeel;
• ½ kopje kikkererwtenmeel;
• 2 kopjes tapiocameel;
• zeezout naar behoefte;
• 4 cc kokosvet;
• 1¼ kopje water.

Bereidingswijze
Voeg de ingrediënten toe in de blender in de volgende volgorde: water, olie en droge ingrediënten en blend deze goed. Zorg ervoor dat er geen bloem aan de zijkanten van de blenderkan blijft vastzitten. Verhit een braadpan met anti aanbaklaag en giet het beslag in de gewenste dikte. Bak het eerst aan één kant, draai het met een spatel en laat dan de andere kant braden tot het goudgeel bruin is.

Tips!
Hoe vloeibaarder het deeg, des te dunner zijn de pannenkoeken. Pas zo nodig de hoeveelheid water aan;
De pannenkoeken zullen niet plakken als de anti-aanbakbescherming in de pan in goede staat is; het is dan niet nodig om de pan in te vetten;
De vloeibare massa kan in de koelkast worden bewaard voor later gebruik gedurende maximaal 2 dagen!