Coeliakie is een genetische auto-immuunziekte die zich manifesteert door een totale intolerantie voor alle voedingsmiddelen die gluten bevatten. Meestal zijn de meest voorkomende symptomen van deze ziekte gastro-intestinaal.  Gluten is het opslagproteïne dat wordt aangetroffen in tarwe, rogge en gerst. Er wordt veel gezegd over glutenvrij voedsel (ook voor niet-coeliakiepatiënten); is het echt nodig  dit soort diëten te volgen? Belangrijker dan alles is evenwicht! We zijn alleen gezond als we een evenwicht in onze voeding hebben.

Ingrediënten (4 personen):

  • 1 zakje glutenvrije spaghetti
  • 1 handjevol verse spinazie
  • 1 pak verse champignons
  • geraspte geitenkaas
  • gedroogd noten, pijnboompitten en amandelen
  • 2 teentjes knoflook
  • Himalaya zout (naar smaak)
  • 2 eetlepels kokosolie
  • zwarte peper (naar smaak)
  • gedroogde Italiaanse kruiden

Bereidingswijze
In een pan met kokend water; breng het deeg aan de kook (als je wilt kun je een beetje olijfolie toevoegen om het losser te maken). Doe de knoflook en de kokosolie in een koekenpan en bak dit eventjes. Voeg dan de spinazie en de champignons toe (gewassen en gesneden). Roer goed en laat staan totdat de champignons gaar zijn. Plaats vervolgens de gekookte spaghetti in een kom, samen met de groenten en de noten bovenop. Voeg tot slot de geitenkaas toe. Geniet van je maaltijd!

Vorig artikelOnderzoek mentale gezondheid en middelengebruik studenten van start
Volgend artikelChocoladekoekjescake in een mok met banaan