Waarom moeten koekjes plat zijn? Het overtreden van de regels heeft nog nooit zo lekker gesmaakt. Het zal zelfs lekker zoet zijn. In slechts een paar minuten maak je zeker indruk met deze bananen-chocoladekoekjes. Roep een Koekiemonster en je zult het zien. Kijk zelf maar (en eet ze dan op).

Ingrediënten voor 4 porties

  • 2 bananen
  • 4 grote eierdooiers
  • 120 g tarwebloem
  • 60 g gesmolten gezouten boter
  • 60 g bruine suiker
  • 80 g chocoladeschilfers (of in stukjes gesneden chocolade)
  • 1 g vanille-extract
  • 1 g bakpoeder

Bereidingswijze
Stap 1: Pureer met een vork de banaan van Chiquita in een kom tot een gladde massa, er mogen wel een paar klontjes in zitten.
Stap 2: Voeg de gesmolten boter, het eigeel, het vanille-extract en de bruine suiker toe en meng de ingrediënten goed.
Stap 3: Voeg het tarwebloem en het bakpoeder toe en meng dit tot één geheel. Schep de chocoladestukjes er luchtig doorheen.
Stap 4: Doe het beslag in een magnetronbestendige mok naar keuze. Vul de mok voor tweederde.
Stap 5: Zet de mok gedurende 1 minuut op de hoogste stand in de magnetron. Prik er met een vork in om te zien of de mug cake klaar is. Als je denkt van niet, stop je hem nog 30 seconden in de magnetron. Laat hem nog 30 seconden staan terwijl je de bovenkant versiert. Daarna kun je genieten.

Voedingswaarden per portie
Calorieën 1095 | Vetten 45,49 g | Verzadigde vetten 24,94g | Koolhydraten 149,27 g | Suikers 82,01g | Vezels 8,10 g | Eiwitten 18,07 g | Zout 0,82 g

Dit recept wordt je aangeboden in samenwerking met Chiquita.
Wil je dit recept beoordelen, printen of downloaden? Ga dan naar: Chiquita.nl
Vorig artikelGlutenvrije pasta recept
Volgend artikelMeld u ook aan als thuiscollectant!