Misselijkheid, een opgeblazen gevoel of vermoeidheid zijn een van de symptomen dat het lichaam behoefte heeft aan een detox. Met eenvoudige, maar voedzame maaltijden, kunt je het lichaam ontgiften en zelfs vochtretentie elimineren. Tijd dus voor detox tips voor degenen die een lactose vrije dieet willen volgen.

1. Vermijd lactose
Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar zelfs mensen die geen last hebben van lactose-intolerantie hebben mogelijk enkele symptomen die gepaard gaan met overmatige consumptie van melk en zuivelproducten. Vermijd daarom het consumeren van dit soort voedsel of met het gebruik van enzym lactase voor een paar dagen. Het idee hier is om een snellere en gemakkelijkere voedselvertering te bereiken omdat dit voedsel het proces kunnen verstoren.

2. Drink veel water
Water is verantwoordelijk voor het elimineren van gifstoffen en daarom is er veel nodig om het proces efficiënt uit te voeren. Zorg er dus voor dat je je vochtinname verhoogt. Om je te helpen met deze missie, kun je rekenen op apps die de hoeveelheid berekenen en je eraan herinneren dat je water moet drinken.

3. Zet in op sappen
Vruchtensappen en/of groentensappen zijn praktisch, gemakkelijk te bereiding en zeer voedzaam. Vitaminen, vooral antioxidanten, en mineralen kunnen het lichaam helpen bij ontgifting en zijn daarom grote bondgenoten in het proces. Zet in op vruchtensappen met diuretische eigenschappen, zoals ananas en watermeloen, om overtollig vocht elimineren.

4. Eet meer groenten en fruit
Groenten en fruit, zijn rijk aan voedingsstoffen, waaronder voedingsvezels. Ze werken als een soort spons die vet en overtollige suiker uit het voedsel absorbeert, wat helpt het cholesterolgehalte in het bloed en de bloedglucose te verlagen.

Daarnaast is het interessant om alle voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong te vermijden, tenminste op de dagen dat je aan het detoxen bent. Dus met lichtere en snellere spijsvertering heeft het lichaam meer tijd om de gifstoffen te verwerken.

5. Blijf uit de buurt van ingeblikte voedsel
Ingeblikte voedsel bevatten veel zout, chemische additieven en stoffen die het lichaam doen opzwellen en het spijsvertering langzamer maken. Schrap op die manier dit soort voedsel uit het menu en zet in op de verste en meest natuurlijke voedingsmiddelen tijdens detox.

Het lactose-vrije detox dieet, kan voor mensen die allergisch zijn voor melk en problemen hebben met lichaamsgewicht, helpen voedingsstoffen te absorberen en mogelijk een gezond gewicht te krijgen. Het dient zowel voor degenen die intolerant zijn als voor degenen die dat niet zijn. Het is efficiënt en helpt het lichaam om zich te ontdoen van gifstoffen veroorzaakt door te veel voedsel.

Vorig artikelSporten en stress gaan niet samen
Volgend artikel5 redenen waarom je graviola zou moeten consumeren