Fibromyalgie is een chronische en erkende ziekte door de W.H.O. (World Health Organisation). Het is dan wel een erkende chronische ziekte maar toch is het nog niet door iedereen erkend, dit creëert verbazing en ongeloof bij vele cliënten met fibromyalgie. Doordat fibromyalgie niet zichtbaar is aan zowel de binnen- als aan de buitenkant, kunnen de opmerkingen van collega’s, werkgevers, artsen, vrienden en familie vaak averechts werken. Deze opmerkingen komen niet ten goede voor de verbetering van kwaliteit van leven voor iemand met fibromyalgie.
Gisteren lukte het je wel?!
Wat is fibromyalgie?
Fibromyalgie is een aandoening met chronische pijn in de spieren en bindweefsel. Vaak gaat deze pijn samen met stijfheid, vermoeidheid, slaapstoornissen en stemmingswisselingen. De klachten wisselen vaak, dit betekent dat er op de ene dag meer klachten aanwezig zijn, dan op een andere dag. Bij fibromyalgie zijn geen afwijkingen in de spieren of bindweefsel te vinden. Ook verder in het lichaam is niks te vinden dat de aandoening kan verklaren. De oorzaak is nog onbekend. Fibromyalgie is daardoor erg moeilijk vast te stellen. Er zijn geen medicijnen om de aandoening te genezen. Wel kunnen de klachten worden verminderd met pijnstillers, combinatie van beweging en rust en begrip.
Fibromyalgie komt meer bij vrouwen dan bij mannen voor.
Wat kun jij als werkgever of collega doen?
De cliënten worden dikwijls als ‘psychologisch’ ziek beschouwd, hetgeen leid tot familiale, werk gerelateerde en socio-professionele moeilijkheden. Chronische pijn en het ‘zich niet begrepen voelen’ kunnen inderdaad leiden tot depressieve klachten. Let wel dat fibromyalgie dus geen psychologische ziekte is. Door de depressieve klachten zijn er verregaande economische gevolgen waarvan (tijdelijke) invaliditeit slechts een voorbeeld is. Wil je graag zo lang mogelijk gebruik maken van de kwaliteiten van je werknemer of collega, toon dan vooral begrip. Begrip kan ervoor zorgen dat iemand toch naar zijn werk komt. Hierdoor bespaar je niet alleen de ziektekosten als werkgever maar je draagt ook bij aan het draagbaarder maken van de ziekte voor je werknemer.
Bijdrage: Nathalie Schaafsma
Schaafsma Kliniek voor Diagnostiek en Lijfstijl
Vorig artikelSinds 2018 krijgen patiënten met artrose aan heup- kniegewricht de eerste 12 behandelingen vergoed uit de basisverzekering!
Volgend artikelHoe kom je uit een burn-out?