Detox-sappen helpen je om af te vallen en het lichaam te reinigen omdat ze weinig calorieën bevatten en rijk zijn aan voedingsstoffen die de werking van de darmen en de lever verbeteren. Bovendien hebben deze sappen een antioxiderende werking, helpen ze het immuunsysteem te versterken en zijn ze rijk aan vezels, die de darmtransit verbeteren.

Hieronder het detox-saprecept en de voordelen die ze opleveren

Ingrediënten

  • 2 boerenkoolbladeren
  • 1 takje peterselie
  • ½ citroen
  • ⅓ geschilde komkommer
  • 1 geschilde rode appel
  • 1 stuk gember
  • 160 ml kokoswater

Bereidingswijzing
Blend alle ingrediënten in een blender en drink deze dan bij voorkeur zonder suiker.

Voordelen van detox-sappen voor ons lichaam

1. Helpt het lichaam te reinigen
Het belangrijkste kenmerk van detox-sap is het verwijderen van schadelijke stoffen in ons lichaam, waardoor ze gezonder en schoner worden. Omdat ze vezelrijk voedsel zijn, werken ze naast de lever, filteren en elimineren ze gifstoffen.

2. Helpt bij het afvallen
Het voedsel in de drank helpt het metabolisme te versnellen, wat gewichtsverlies bevordert. In combinatie met het beoefenen van constante fysieke activiteiten, versnelt detox-sap de verbranding van calorieën, waardoor het ideale gewicht wordt bereikt.

3. Vergemakkelijkt de consumptie van groenten
Voor degenen die moeite hebben om dagelijks groenten toe te voegen, hetzij door tijdgebrek of smaak, is detox-sap een geweldige kans om deze voedingsmiddelen in te brengen. Het ingrediënten mengsel remt bijvoorbeeld de smaak van boerenkool, omdat ze allemaal in een blender geblende worden.

4. Levert energie voor het lichaam
Omdat het is samengesteld uit ontgiftende voedingsmiddelen, geeft het drankje, wanneer we gifstoffen uit het lichaam verwijderen en onze stofwisseling versnellen, automatisch meer bereidheid om onze fysieke activiteiten of dagelijkse verplichtingen op het werk en thuis uit te voeren.

Vorig artikelUNICEF brengt grootschalig onderzoek naar welzijn en stress onder Nederlandse jongeren
Volgend artikelDe voordelen van bewust eten en wat het de gezondheid brengt