Sesamzaad biedt veel meer dan een uitgesproken smaak. Het is rijk aan organische mineralen, vooral calcium en het is een alkalisch voedsel dat de gezondheid van de botten in het algemeen versterkt. Sesamzaad is uitstekend voor het functioneren van spieren en de hersenen, daarnaast is het ook een bron van eiwitten en foliumzuur wat essentieel voor de vorming van bloedcellen.

Voordelen van Sesammelk
Sesammelk is rijk aan calcium, magnesium, koper, vitamine B1, zink en voedingsvezels. De voedingswaarde is nog groter wanneer het hele zaad wordt gebruikt, zonder enig deel te verspillen. Sesammelk is een goede vervanger van koemelk voor mensen met allergieën of voedselintoleranties. Het is geïndiceerd voor de bereiding van smoothies en alle andere recepten.

Sesammelk recept:

Ingrediënten
• 1 kopje sesamzaadjes
• 3 kopjes water

Bereidingswijze
Laat sesamzaadjes gedurende 8 uur afgedekt met water staan. Zeef en was het sesamzaad onder stromend water. Blend in de blender de sesamzaadjes met de juiste hoeveelheid water. Zeef het mengsel na het blenden in een fijne zeef of met een zeefdoek.