Veel meer dan mentale en fysieke ontspanning, de voordelen van de sauna dragen bij aan verschillende aspecten van je gezondheid en zijn uitstekende middelen om het kwaliteit van het leven te verbeteren.

Voordelen van de sauna:

Verlicht reumatische en spinale pijn
Degenen die lijden aan reumatische en botpijn kunnen een goede bondgenoot vinden in de sauna bezoek. Wat de verklaring hier voor is de intense hitte, ook wel bekend als ‘kunstmatige koorts’.

Het is belangrijk in het revalidatieproces voor spieratrofieën en hevige pijnen zoals bij de ruggengraat. Na de sauna bezoek helpt het koude douchen om de spieren te ontspannen en de botten flexibeler te maken.

Verbetert de slaap
Na enkele minuten in de sauna doorgebracht te hebben, zal het lichaam zo ontspannen zijn dat het bijna onmogelijk is om slecht nachtrust te hebben. Er wordt geschat dat 20 minuten in de sauna worden vergeleken met twee uur wandelen, dat wil zeggen dat een natuurlijke reactie van het lichaam optreedt op zoek naar rust.

Elimineert toxines
Door de poriën van de huid te openen, helpt de sauna de geaccumuleerde gifstoffen te verwijderen door transpiratie. Bovendien helpt de hitte huidinfectie te voorkomen door afvalchemicaliën zoals deodorants of cremes, naast het elimineren van dode huidcellen.

Verbetert de bloedstroom
Een studie in de Journal of the American College of Cardiology onthult dat 15 minuten verblijf in de sauna gedurende 14 dagen hartfalen vermindert en de functies van de cellen langzaam de bloedvaten verbetert. Dit gebeurt omdat het de bloedstroom in het lichaam verhoogt, wat ook een directe impact heeft op de gezondheid van het haar.

Bestrijding van luchtwegaandoeningen
Als je last hebt van astma, bronchitis, griep of sinusitis, kan een sauna bezoek een alternatief zijn om ziektes te bestrijden. Dat komt omdat het het lichaam sneller laat werken, rechtstreeks naar de oorzaak van de problemen en ook bijdraagt aan een betere zuurstofopname.

Bevordert de ontspanning van gezichts- en lichaamsspieren
Met de opening van de poriën en de ontspanning van het lichaam als gevolg van de hitte en ook de effecten van verschillende olieachtige essences, bereiken de voordelen van de sauna alle spieren van het menselijk lichaam en het gezicht. Het ontlaadt ook de elektriciteit die in het lichaam aanwezig is en ontspant het centrale zenuwstelsel dat verantwoordelijk is voor goed humor.

Vermindert chronische vermoeidheid
Mensen die zich te moe voelen en die altijd worden afgeraden om bepaalde activiteiten in hun leven te starten, kunnen worden aangemoedigd om uit de comfortzone te treden via de sauna.

Het feit wordt ook verklaard door de toegenomen beweging van bloed, die bijdraagt aan de mentale en fysieke gezondheid. Spieren worden uiteindelijk meer bevorderlijk voor lichamelijke activiteit, net zoals er een emotionele factor is die het welzijn beïnvloedt.

Met weinig contra indicaties, zoals bij zwangere vrouwen en kinderen jonger dan vijf jaar, hebben sauna die met voorzichtigheid worden overwogen, alleen maar voordelen voor de gezondheid.

Vorig artikelDe belangrijkste effecten van water drinken voor het lichaam
Volgend artikel5 natuurlijke manieren om de griep te bestrijden in de winterdagen