Avocado is een heerlijke vrucht met meerdere voordelen voor gezondheid en schoonheid dankzij het hoge gehalte aan antioxidanten en natuurlijke vetten die ons helpen om een gezonder leven te leiden.

Wat de meeste mensen niet weten, is dat avocadopit ook een hoge voedingswaarde en verschillende eigenschappen bevat die kunnen bijdragen aan een betere kwaliteit van leven en verschillende gezondheidsproblemen kunnen helpen te voorkomen.

Avocadopit is rijk aan bioactieve fytochemicaliën, antioxidanten en heeft ook medicinale kwaliteiten. De vruchtenschillen, pulp en bladeren hebben een hogere concentratie aan essentiële vetzuren dan andere delen van de plant, evenals tannines (wat hen bitter maakt).

Naast de vele eigenschappen, laten we ook eens kijken naar de toepassingen en voordelen van de avocadopit.

Toepassingen en voordelen van avocadopit
Avocadopit wordt gebruikt in de traditionele volksgeneeskunde bij de bestrijding van de proliferatie van verschillende soorten schimmels zoals candida, in de preventie van maagzweren, ontstekingen van het maag-darmkanaal, maagproblemen en diarree. Het wordt ook veel gebruikt bij de behandeling van chronische ziekten die gewrichten aantasten, zoals artritis en artrose en spierpijn.

Gezien het hoge gehalte aan oplosbare vezels, verlaagt het verbruik het slechte cholesterol en verbetert de darmtransit. De krachtige antioxiderende werking bestrijdt vrije radicalen en versterkt ook het immuunsysteem.

Hoe te gebruiken
In plaats van het zaad in de prullenbak te gooien, laat deze in de zon drogen en vermaal met behulp van een een rasp om een poeder vorm te krijgen.

De poeder kan worden toegevoegd aan soepen, smoothies, salades en vele andere recepten die deel kunnen uitmaken van je voedingspatroon.

Vorig artikel4 oefeningen om stress te bestrijden
Volgend artikelPijnklachten kunnen belangrijke rol spelen in ontwikkeling van suïcidaliteit